Livsmedel och hälsa

I Nyköpings kommun finns cirka 600 registrerade livsmedelsanläggningar. Har du blivit sjuk av mat eller har klagomål på en livsmedelsverksamhet kan du anmäla det till kommunens Livsmedelsenhet.  

I livsmedelsverksamheter ingår bland annat kök i skolor, förskolor, äldreboenden, restauranger, livsmedelsbutiker, kiosker, caféer, grossister, föreningar, torghandlare och småskaliga förädlingsindustrier.

Har du blivit sjuk av mat i Nyköpings kommun?

Misstänker du att du blivit sjuk eller fått allergiska besvär efter att ha ätit på restaurang, ska du anmäla det till kommunens livsmedelsinspektörer.
Genom att anmäla att du känt dig dålig av mat hjälper du oss att kunna arbeta effektivare med säkra livsmedel. Din anmälan om matförgiftning är viktig för att problem ska upptäckas så tidigt som möjligt och att antalet drabbade ska begränsas.

Misstänkt matförgiftning - anmälan 

Klagomål på livsmedelsverksamhet i Nyköping

Säkra livsmedel innebär att du som konsument inte luras eller blir sjuk av den mat du köper. Därför kontrollerar vi exempelvis att varor är korrekt märkta och hanteras på ett säkert sätt.
Du kan exempelvis anmäla bristande förvaring ller märkning av livsmedel, brister i lokalens skick eller utformning, brister i personalhygien med mera.

Klagomål livsmedelsverksamhet- anmälan

Kontakta oss

Kundservice

E-post: 
kundservice@nykoping.se

Telefon Kundservice:
0155-24 80 80

Telefontid: 
Vardagar kl. 09.00-16.00

 

Postadress

Nyköpings kommun
Samhällsbyggnad, Livsmedelsenheten
611 83 Nyköping

Besöksadress: Stora Torget, Stadshuset

 

Kontaktformulär

Välkommen att kontakta oss på Livsmedelsenheten med dina frågor, synpunkter eller klagomål som rör kontroll av livsmedel, tobak, folköl, elektroniska cigaretter och receptfria läkemedel.

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny

Nyheter