Nyköping i sociala medier

Det ska vara enkelt och snabbt att kommunicera med oss. Nyköpings kommun använder sociala medier för dialog med medborgare, precis som e-post och telefon.

Vi följer dataskyddsförordningen (GDPR) som innebär att vi ska skydda personuppgifter. Det innebär att vi inte lägger ut bilder eller personuppgifter till personer utan deras samtycke.

Nyköpings kommuns officiella sidor på sociala medier

På Nyköpings kommuns Facebooksida får du snabb information om vad som är på gång i kommunen och tips på aktiviteter. Du får även information om det är större avbrott eller förändringar i kommunens service.

Kommentarsregler för Nyköpings kommuns sociala medier 

Nyköpings kommun har många olika verksamheter och vi vill veta vad du tycker, tänker och känner om dessa. Vi ser gärna att du diskuterar vårt innehåll på våra sociala medier konton. Våra kommentarsfält är därför öppna och alla är välkomna att delta i samtalen som äger rum - så länge du följer våra kommentarsregler.

Vi modererar våra kommentarsfält måndag-fredag för att se till att ingen bryter mot kommentarsreglerna och att alla håller en god ton mot varandra. Modereringen sker manuellt och därför kan det ta en stund innan vi upptäcker kommentarer som strider mot reglerna.

Har du frågor, synpunkter eller förslag gällande modereringen? Kontakta oss gärna på kommunikation@nykoping.se

Våra regler

Hot och hat: På våra sociala medier konton har vi nolltolerans mot hot och hat, oavsett var det riktas. Vi förstår att vissa ämnen kan väcka starka känslor, men det är inte okej att uttrycka vad som helst. Kommentarer som sprider hot och hat kommer att raderas.

Förtal och skvaller: Vi har nolltolerans gällande förtal. Kommentarer som innehåller förtal eller spekulationer, ryktesspridningar och skvaller om privatpersoner kommer att tas bort. Detsamma gäller kommentarer som innehåller privata uppgifter.

Hets mot folkgrupp: Nolltolerans råder för hets mot folkgrupp. Vi värnar om människors lika värde oavsett etnicitet, nationalitet, tro, sexualitet eller könstillhörighet. Kommentarer som innehåller nedsättande generaliseringar kommer att raderas.

Personpåhopp: På våra konton tillåter vi inte personpåhopp, varken mot personer i inläggen eller kommentarsfälten. Vi vill bidra till att skapa ett bättre klimat på nätet och kommentarer som inte skiljer på sak och person kommer att tas bort.

Håller sig inte till ämnet: Vi vill bidra till att främja dialogen på sociala medier och vi accepterar inte kommentarer som inte håller sig till ämnet för inlägget. Detta gäller även kommentarer som försöker leda in på ett annat spår - allt har sin tid och plats.

Kampanjande och spam: För att främja dialogen på sociala medier godkänner vi inte kommentarer som består av kampanjande eller spam. Uttryck gärna dina egna tankar om ett ämne, men använd inte kommentarsfältet som en megafon för olika budskap.

Blockering

Du som skriver på Nyköpings kommuns sociala medier konton ansvar själv för att dina kommentarer följer kommentarsreglerna. Om du bryter mot reglerna kommer du att blockeras. Användare som bryter mot lagen kommer dessutom att polisanmälas. Hur länge du är blockerad är en bedömning vi gör från fall till fall.

Facebook

Facebook är ett socialt nätverk där du kommunicerar med till exempel vänner, företag och kommuner genom statusuppdateringar, kommentarer och chatt.

Sidor för alla

Sidor för barn, unga och föräldrar

Instagram

Instagram är ett socialt nätverk där man delar bilder med andra. Du kan redigera dina bilder med olika filter och andra kan följa, gilla och lämna kommentarer.

Youtube

Youtube är en webbplats där du kan se andras, och ladda upp dina egna videoklipp. Du kan även kommentera andras videoklipp.

LinkedIn

LinkedIn är ett socialt nätverk för professionella kontakter där du kan följa personer, företag och myndigheter och bygga ett nätverk av kollegor och kontakter.

Bloggar

En blogg är en webbplats som uppdateras ungefär som en dagbok på nätet och där läsarna har möjlighet att kommentera inläggen. På Nyköpings kommuns bloggportal hittar du alla kommunala bloggar.

Öppna sidomeny

Nyheter