E-post för politiker

Alla utskick från kommunen skickas till din e-postadress som du får under ditt förtroendeuppdrag i kommunen. Det är också denna e-postadress som syns i dina kontaktuppgifter på kommunens webbplats www.nykoping.se.

Kommunal e-postadress

  • Ett brev skickas till din folkbokföringsadress med information om din kommunala e-postadress.
  • Alla utskick från kommunen skickas till dig via denna e-postadress och det är den som visas i dina kontaktuppgifter på kommunens webbplats.
  • Om du sedan tidigare har en pågående anställning i Nyköpings kommun har du redan en e-postadress och behöver således inte göra någonting och du kan använda din befintliga inloggning.

Du som är politiker ska läsa din e-post regelbundet

Du som politiker ska enligt Offentlighet- och sekretesslagen och kommunens riktlinjer regelbundet läsa din kommun-e-post och besvara det. All e-post till "nykoping.se"- adressen anses som inkomna handlingar och kan också behöva diarieföras. Kontakta registrator på kommunledningskansliet, Informationsförvaltning om du har frågor eller känner dig osäker.

Läser du e-post utanför kommunens nätverk?

För dig som läser e-post på distans har sättet att logga in förändrats. Som en del i att förstärka kommunens IT-säkerhet behöver du logga in via två-faktorsinloggning, som på IT-språk heter multifaktorautentisering, när du befinner dig utanför kommunens nät.

Tvåfaktorsinloggning, Multi-Factor Authentication (MFA), är ett säkrare sätt att logga in på systemen i Nyköpings kommun.
Tvåfaktorsinloggningen innebär att du behöver både ditt användarnamn/lösenord och en engångskod som du får genom att godkänna inloggningen i Microsoft Authenticator. Koden får du via via appen Microsoft Authenticator. 

Gör så här:
Innan du kan börja använda tvåfaktorsinlogg måste du registrera ett mobilnummer i appen Microsoft Authenticator. Appen finns i AppStore eller Google Play.

Har du frågor?
Har du frågor eller behöver hjälp med tvåstegsinloggningen? Kontakta it-support@nykoping.se

Kontakta oss

Om du får problem med din epost eller behöver nytt lösenord:
kontakta IT-support
e-post: it-support@nykoping.se
Tfn: 0155-24 84 00

 

 
 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny