Patientnämnden

Gemensamma Patientnämnden är en fristående, opartisk instans dit patienter, anhöriga och personal helt kostnadsfritt kan vända sig.

Har du klagomål, synpunkter, frågor eller förslag när det gäller hälso- och sjukvård (privat, region eller kommun) och regionens tandvård och omsorg, då är du välkommen att kontakta Patientnämnden.

Är du osäker på var du ska vända dig med ditt problem kan du alltid börja med att ringa till Patientnämnden och få råd och information.

Vi arbetar med att lösa problem, utreda omständigheter, diskutera och föreslå lösningar samt tar initiativ till nödvändiga förändringar för att stärka din ställning inom vården.

I första hand bör du kontakta den personal som finns inom vården, men är inte den vägen framkomlig eller om du önskar diskutera frågan direkt med en oberoende instans - vänd dig till Patientnämnden.

Ledamöter och personal har tystnadsplikt

Gemensamma Patientnämndens ledamöter och personal arbetar under tystnadsplikt och har att iaktta samma sekretessregler som personal inom hälso- och sjukvården. Du kan alltså med förtroende vända dig till nämnden.

Gemensam patientnämnd för hela Sörmland

Nyköpings kommun ingår i gemensam patientnämnd med Eskilstunas, Flens, Gnestas, Katrineholms, Oxelösunds, Strängnäs, Trosas och Vingåkers kommun.

Nämnden består av 12 ledamöter och av dessa utser regionen tre och kommunerna nio.

Hitta ledamöter

Vill du veta vem som sitter som Nyköpings kommuns representanter i Gemensam patientnämnd i Södermanlands län? Använd funktionen:

Sök politiker

Öppna sidomeny

Nyheter