Synpunkter och klagomål

Hjälp oss att bli bättre! Nyköpings kommun vill bli ännu bättre på att ge service av hög kvalitet. Därför tar vi tacksamt emot dina synpunkter på våra verksamheter.

Du kan lämna tre sorters synpunkter:

  • Förslag
  • Beröm
  • Klagomål

När du lämnar din synpunkt, var noga med att ange vad det gäller. Handlar det exempelvis om gata, park, renhållning, belysning, trygghet, trafik, omsorg eller något annat? Om inte registrator förstår vilket område det gäller behöver de kontakta dig via mejl och fråga för att din synpunkt ska nå rätt verksamhet.

Fyll i din synpunkt här

Om du inte har möjlighet att använda e-tjänsten kan du kontakta oss via e-post kundservice@nykoping.se eller ringa 0155-24 80 80 för att få en blankett. Blanketten finns också att hämta i Informationen i Stadshusets entré. 

Anonymt eller med personuppgifter

Du kan lämna synpunkten anonymt eller med personuppgifter. Dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen

Det går att vara anonym i e-tjänsten.Blanketten kan du lämna in anonymt genom att antingen posta den till Synpunkten, Nyköpings kommun, 611 83 eller lämna in den i Informationen i Stadshusets entré.

Vid behov av omedelbar kontakt med kommunen är du välkommen att vända dig direkt till aktuell avdelning eller handläggare via telefon, e-post eller dylikt. Observera att uppgifter och synpunkter som du lämnar på detta sätt inte ersätter ett formellt överklagande av beslut.

Svar från oss

Vill du ha svar från oss ber vi dig att lämna dina kontaktuppgifter. Vi besvarar frågor och synpunkter så snart som möjligt. Svarstiden beror givetvis på frågans eller synpunktens art och omfång, men vår målsättning är att du ska få svar inom 14 dagar.

Öppna sidomeny