Uppvärmning

Det finns olika uppvärmningsalternativ att välja mellan. Alternativen kostar olika mycket men det handlar också om vilken bekvämlighet du vill ha och vilka möjligheter som finns för just ditt hus. 

Läs mer om uppvärmningsalternativ på Energimyndighetens webbplats

Värmepump

En värmepump kan minska dina uppvärmningskostnader. Du får också en positiv miljöeffekt när du förbrukar mindre elenergi eller icke förnyelsebar energi. Om du ska installera en värmepump för värmeuttag ur berg, mark eller vatten behöver du först göra en anmälan till miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Nyköpings kommun

Vedeldning

Att elda med ved är klimatsmart om det sker på rätt sätt och med effektiv utrustning så att utsläppen blir så låga som möjligt. För att minska kostnaderna och utsläppen är det viktigt att vedpanna är rätt dimensionerad, installerad och intrimmad för att passa ditt hus. 

Med en ackumulatortank ökar effektiviteten (verkningsgraden) samtidigt som miljöutsläppen minskar. Innan du installerar en ny vedpanna i ett äldre hus är det bra att försöka minska behovet av uppvärmning genom bättre isolering till exempel, så att behovet av värme minskar.

Ta del av Energimyndighetens information om vedelning och deras test av olika vedpannor. 

Läs mer om anmälan och bygglov för att installera en vedpanna eller kamin.

 

Kontakta oss

Klimat- och energirådgivning

Rådgivaren är placerad i Trosa kommun

0156-520 00 (växel)
ekr@ostrasormland.se

Öppettider telefonrådgivning:

Måndag till fredag
kl 08:00 - 17:00

 
 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny

Nyheter