Läckagevarning för din fastighet

Om din fastighet är ansluten till kommunalt vatten och avlopp (VA) och har en ny, digital vattenmätare kan du få ett sms om du har en vattenläcka i din fastighet.

Nyköpings kommun erbjuder en extra service till dig som småhusägare och vattenabonnent. Om en vattenmätare larmar för läckage eller rörbrott skickas per automatik ett sms till dig och du ombeds kontrollera om det är en kran eller annat som står och rinner. Om inte kan det handla om ett dolt fel som behöver åtgärdas av en VVS-installatör.

Så får du denna tjänst

Vill du kunna få tillgång till tjänsten, men har inte en mobiltelefon registrerad kan du göra det i vår tjänst. Likaså om du vill ta bort ditt nummer från tjänsten. Se nedan vilka begränsningar som finns. Här registrerar du ditt nummer.

Detta är en extra service vi erbjuder våra abonnenter där vi automatisk får in mätvärden från vattenmätaren. Och det är viktigt att veta att det kan uppstå vattenläckor eller andra fel där det inte skickas något automatiskt sms. För nuvarande får vi in ungefär hälften av våra abonnenters mätvärden automatiskt.

Vårt uppsamlingssystem för fjärrmätarna är under utbyggnad och kommer att omfatta fler abonnenter efter hand. Allt eftersom det blir tillgängligt för fler kommer de att få information. I dagsläget kan vi tyvärr inte säga när var och en kan få tillgång till tjänsten.

Håll fortsatt koll

Får vi inte in mätvärden, exempelvis vid strömavbrott, andra störningar eller där systemet ännu inte är utbyggt, får vi inte in larmen och då skickas det inte ut något sms. Vi uppmanar därför alla att hålla koll på sin fastighet så att allt fungerar som det ska. 

 

Öppna sidomeny