Hemsjukvård för tillfälliga besökare

Planerar du för en tillfällig vistelse i Nyköping och är i behov av hemsjukvård? Ta kontakt med din distriktssköterska i din hemkommun och meddela oss minst fyra veckor innan du kommer.

Det kan till exempel handla om att få hjälp med att dela din medicin, att lägga om sår eller andra insatser som din sjuksköterska gör i din hemkommun? 

Fyra veckor innan

För att vi ska kunna planera ditt besök på bästa sätt behöver vi få information om din vistelse minst fyra veckor innan du kommer.

Om du väljer att förlänga din vistelse behöver vi få även denna information minst fyra veckor i förväg. Det är en nödvändig förutsättning för att vi ska kunna planera för den hjälp du behöver.

Ta kontakt med din distriktssköterska i din hemkommun. Det är sjuksköterskan i din hemkommun som ansvarar för att planera och ordna med dina hälso- och sjukvårdsinsatser och hjälpmedel under din vistelse i Nyköping.

Ta med dina hjälpmedel

De hjälpmedel, till exempel rullstol och rollator, som du behöver under din vistelse i Nyköping ska du ta med dig.

Förbrukningsmaterial som handskar, omläggningsmaterial och inkontinensskydd får du ta med hemifrån om du har behov av det. I de fall personlyft behöver göras tar du med dig  personligt utprovad lyftsele till Nyköping.

Kontakta oss

Social omsorg

0155-24 80 00

regdso@nykoping.se

 
 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny