Meny för restaurangerna
Här är menyerna för restaurangerna Mariebergsgården, Myntan och Tennishallen. I dagens lunch ingår varmrätt, salladsbuffé, bröd, måltidsdryck, dessert och kaffe/te. Ibland serveras även Kockens val, som alternativ rätt till dagens lunch. Varmt välkomna!
Läs mer om öppettider och priser för restaurangerna här.
För frågor gällande meny och allergener i kosten, vänligen kontakta respektive restaurang.
Meny vecka 42 14/10 - 20/10
Måndag
Dragonfisk med kokt potatis och ratatouillegrönsaker.
Jordgubbskräm med gräddmjölk
Tisdag
Gulaschgryta med potatismos, gräddfilsklick och citrusbakade rotsaker.
Blåbärssoppa med kardemummagrädde
Onsdag
Potatisgratäng med keso & spenat och rostade rotfrukter.
Hallonkräm med vispad grädde
Torsdag
Offentliga Måltidens dag
Fredag
Fläskkorv, senapssås, rotmos och grön grönsaksblandning.
Aprikossoppa med lyxgrädde
Lördag
Färsbiff med soltorkade tomater, gräddsås, kokt potatis och örtslungade grönsaker.
Persikohalva med grädde
Söndag
Örtbakad fisk med vitvinssås, potatis och broccoli & gul morot.
Rabarberkaka med vaniljsås
Meny vecka 43 21/10 - 27/10
Måndag
Stekt panerad fisk med varm citronsås & kokt potatis.
Svartvinbärskräm med gräddmjölk
Tisdag
Husets klassiska pannbiffar med löksås & potatismos.
Hallonsoppa med gräddmjölk
Onsdag
Flygande Jacob med ris & varm majs.
Persikahalva med kakströssel & vispad grädde
Torsdag
Cornflakesfisk med kokt potatis & grönsaker.
Apelsinsoppa med vispad grädde
Fredag
Kasslergratäng med ananas och paprika, kokt potatis & grönsaker.
Fruktcocktail med vaniljkesella
Lördag
Fläskschnitzel med skysås, potatisgratäng & broccoli.
Morotskaka
Söndag
Dillkött med morötter, kokt potatis & rostade rödbetor.
Pannacotta med jordgubbsspegel
Meny vecka 44 28/10 - 3/11
Måndag
Chili sin carne med fluffigt ris, nachos och gräddfil.
Nyponsoppa med mandelbiskvier
Tisdag
Örtbakad fisk med vitvinssås, kokt potatis och primörer.
Björnbärskräm med gräddmjölk
Onsdag
Pastasås med kyckling & vitlök, pasta och grönsaker.
Fruktsallad med vispad grädde
Torsdag
Ärtsoppa med fläsk.
Pannkaka med vispad grädde och sylt.
Fredag
Stekt sillflundra, potatismos, smält dillsmör och gröna ärtor.
Toscapäron med vispad grädde
Lördag
Örtagårdsstek, rostade rotfrukter, pepparsås och brysselkål.
Äppelpaj med flingsalt och vaniljgrädde
Söndag
Husets mustiga höstgryta med ris, kantareller och timjanrostade grönsaker.
Kladdkaka med hallon och vispad grädde
Kontakta oss
Restauranger
Restaurang Tennishallen vid Fruängskällans boende
Fruängsgatan 1 A
073-149 37 52
kok.tennishallen@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-14.00.
Restaurangen på Myntan
Strandparksvägen 5A, på Arnö
073-149 37 53
kok.myntan@nykoping.se
Öppet måndag-fredag kl. 11.30-13.00.
Restaurangen på Mariebergsgården
Brandkärrsvägen 52-56
073-149 38 80
kok.mariebergsgarden@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-13.30
Frågor om hemsända matlådor, Mariebergsgården
0155-45 80 09
Telefontid måndagar
kl. 07.00-11.00
Måltidsservice
Vid synpunkter eller andra övergripande frågor om måltiderna, kontakta Kommunservice växel:
på 0155-24 88 00
eller mejla Måltidsservice på maltidsservice@nykoping.se