Meny för restaurangerna
Här är menyerna för restaurangerna Mariebergsgården, Myntan och Tennishallen. I dagens lunch ingår varmrätt, salladsbuffé, bröd, måltidsdryck, dessert och kaffe/te. Ibland serveras även Kockens val, som alternativ rätt till dagens lunch. Varmt välkomna!
Läs mer om öppettider och priser för restaurangerna här.
För frågor gällande meny och allergener i kosten, vänligen kontakta respektive restaurang.
Meny vecka 37 9/9 - 15/9
Måndag
Fiskpudding med skirat smör, kokt potatis och morotsmix
Päronkräm med gräddmjölk
Tisdag
Köttfärssås och spaghetti med grönsaker
Blåbärssoppa med kardemummaskorpor
Onsdag
Sötsur kycklinggryta med basmatiris
Äppelkompott med vaniljkesella
Torsdag
Köttbullar med kokt potatis, gräddsås, haricots verts och lingonsylt
Drottningkräm med gräddmjölk
Fredag
Fisk Bordelaise med potatismos, dillmajonnäs och citrusmorötter
Blåbärssoppa med vispad grädde
Lördag
Färsbiffar i tomatsås med ris och rostad broccoli
Kladdkaka med vispad grädde
Söndag
Stekt kycklinglårfilé med enbärssås och rostad kulpotatis
Chokladmousse med flingsalt
Meny vecka 38 16/9 - 22/9
Måndag
Dragonfisk med kokt potatis och grönsaker
Jordgubbskräm med gräddmjölk
Tisdag
Gulaschgryta med potatismos, gräddfilsklick och citrusbakade rotsaker
Blåbärssoppa med kardemummagrädde
Onsdag
Fransk kycklinggryta med ris och vaxbönor
Jordgubbssoppa med lyxgrädde
Torsdag
Raggmunk med stekt fläsk, grönsaker och lingonsylt
Fruktcocktail med vaniljkesella
Fredag
Kålpudding med kokt potatis, skivade morötter och gräddsås
Nyponsoppa med vispad grädde
Lördag
Örtbakad fisk med vitvinssås, potatis, broccoli och gul morot
Citronfromage
Söndag
Ugnsstekt kycklinglårfilé med stekt kulpotatis, bearnaisesås och varma rotfrukter
Yoghurtpannacotta med hallonsylt
Meny vecka 39 23/9 - 29/9
Måndag
Stekt panerad fisk med varm citronsås & kokt potatis
Svartvinbärskräm med gräddmjölk
Tisdag
Husets klassiska pannbiffar med löksås & potatismos.
Hallonsoppa med gräddmjölk
Onsdag
Pastasås med kyckling och vitlök, pasta & grönsaker
Äppelkräm med gräddmjölk
Torsdag
Korv a`la Forsell med ris och kokt morot.
Mango- och passionsmousse
Fredag
Fisk a´la Rut med kokt potatis, broccoli och gul morot
Äppelkompott med gräddmjölk
Lördag
Ugnsstekt kycklinglårfilé, kokt ris, ajvarsås och haricots verts
Hembakt hallonkaka
Söndag
Dillkött med morötter, kokt potatis & rostade rödbetor
Aprikoskräm med gräddmjölk
Meny vecka 40 30/9 - 6/10
Måndag
Chili sin carne med fluffigt ris, nachos & gräddfil.
Nyponsoppa med mandelbiskvier
Tisdag
Örtbakad fisk med vitvinssås, kokt potatis & primörer.
Björnbärskräm med gräddmjölk
Onsdag
Kycklinggratäng med mango och curry, kokt potatis och vårgrönsaker.
Hallonkräm med gräddmjölk
Torsdag
Ärtsoppa med fläsk och senap.
Pannkaka med grädde och sylt
Fredag
Isterband med dillstuvad potatis & persiljeslungade morötter.
örsbärskompott och lyxgrädde
Lördag
Örtagårdsstek, rostade rotfrukter, pepparsås och brysselkål.
Äppelpaj med flingsalt och vaniljgrädde
Söndag
Husets mustiga höstgryta med ris, kantareller & timjanrostade grönsaker.
Blåbärssoppa med gräddmjölk
Kontakta oss
Restauranger
Restaurang Tennishallen vid Fruängskällans boende
Fruängsgatan 1 A
073-149 37 52
kok.tennishallen@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-14.00.
Restaurangen på Myntan
Strandparksvägen 5A, på Arnö
073-149 37 53
kok.myntan@nykoping.se
Öppet måndag-fredag kl. 11.30-13.00.
Restaurangen på Mariebergsgården
Brandkärrsvägen 52-56
073-149 38 80
kok.mariebergsgarden@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-13.30
Frågor om hemsända matlådor, Mariebergsgården
0155-45 80 09
Telefontid måndagar
kl. 07.00-11.00
Måltidsservice
Vid synpunkter eller andra övergripande frågor om måltiderna, kontakta Kommunservice växel:
på 0155-24 88 00
eller mejla Måltidsservice på maltidsservice@nykoping.se