Meny för restaurangerna

Här är menyerna för restaurangerna Mariebergsgården, Myntan och Tennishallen. I dagens lunch ingår varmrätt, salladsbuffé, bröd, måltidsdryck, dessert och kaffe/te. Ibland serveras även Kockens val, som alternativ rätt till dagens lunch. Varmt välkomna!

Läs mer om öppettider och priser för restaurangerna här.

För frågor gällande meny och allergener i kosten, vänligen kontakta respektive restaurang.

Meny vecka 16 15/4 - 21/4

Meny vecka 16 i PDF-format

Måndag
Isterband med dillstuvad potatis och persiljeslungade morötter
Körsbärskompott med lyxgrädde

Tisdag
Husets klassiska lasagne med grillgrönsaker
Exotisk fruktsoppa med vanilj- och kardemummagrädde

Onsdag
Cornflakesfisk med potatismos och bukettgrönsaker
Svartvinbärskräm med gräddmjölk

Torsdag
Nikkalouktasoppa
Ostkaka med sylt och grädde
 
Fredag
Pastasås med kyckling och vitlök, pasta och rotsaker med citron
Päronhalva med vanilj- och kardemummagrädde

Lördag
Biff Stroganoff med ris, vax- och brytbönor
Chokladpudding 

Söndag
Fläskschnitzel serveras med skysås, potatisgratäng och gröna ärtor. 
Morotskaka

Meny vecka 17 22/4 - 28/4

Meny vecka 17 i PDF-format

Måndag
Kroppkakor med skirat smör, morotsmix och lingonsylt
Blåbärskräm med gräddmjölk

Tisdag
Stekt kycklingfilé med mustig ratatouille, stekt kulpotatis och broccoli
Flädersoppa med grädde

Onsdag
Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och ärtor
Äppelkräm med gräddmjölk

Torsdag
Stekt falukorv med stuvade makaroner, tricolormix 
Fruktsallad med grädde
 
Fredag
Stekt strömming med smält dillsmör, potatismos och gröna ärtor
Toscapäron med grädde

Lördag
Kycklinggryta med mango chutney, potatis, ärtor, majs och paprika
Hallonmousse

Söndag
Örtagårdsstek med gräddsås, potatisgratäng och brysselkål
Kärleksmums

Meny vecka 18 29/4 - 5/5

Meny vecka 18 i PDF-format

Måndag
Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås och gröna ärtor
Aprikoskräm med gräddmjölk

Tisdag
Stekt kycklingfilé med enbärssås, rostad kulpotatis, kokt broccoli
Kryddiga äppelklyftor med vaniljkesella

Första maj
Ugnsbakad fläskytterfilé med stekt potatis, broccoli
Chokladmousse med hallon

Torsdag
Gulaschsoppa med kött, crèmefraiche topping
Saffranspannkaka med sylt och grädde
 
Fredag
Basilikadoftande ost- och skinksås, pasta och amerikansk grönsaksblandning
Jordgubbssoppa med lyxgrädde

Lördag
Saffransfiskgryta med grönsaker och rotfrukter 
Persikahalva med kakströssel och grädde

Söndag
Fläskkarré med gräddsås, potatis och brysselkål
Rabarberkaka med vaniljsås

Kontakta oss

Restauranger

Restaurang Tennishallen vid Fruängskällans boende
Fruängsgatan 1 A
073-149 37 52
kok.tennishallen@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-14.00.

Restaurangen på Myntan
Strandparksvägen 5A, på Arnö
073-149 37 53
kok.myntan@nykoping.se 
Öppet måndag-fredag kl. 11.30-13.00.

Restaurangen på Mariebergsgården
Brandkärrsvägen 52-56
073-149 38 80
kok.mariebergsgarden@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-13.30

Frågor om hemsända matlådor, Mariebergsgården

0155-45 80 09

Telefontid måndagar

kl. 07.00-11.00

Måltidsservice

Vid synpunkter eller andra övergripande frågor om måltiderna, kontakta Kommunservice växel: 
på 0155-24 88 00
eller mejla Måltidsservice på maltidsservice@nykoping.se

 

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny