Meny för restaurangerna
Här är menyerna för restaurangerna Mariebergsgården, Myntan och Tennishallen. I dagens lunch ingår varmrätt, salladsbuffé, bröd, måltidsdryck, dessert och kaffe/te. Ibland serveras även Kockens val, som alternativ rätt till dagens lunch. Varmt välkomna!
Läs mer om öppettider och priser för restaurangerna här.
För frågor gällande meny och allergener i kosten, vänligen kontakta respektive restaurang.
Meny vecka 18 29/4 - 5/5
Måndag
Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås och gröna ärtor
Aprikoskräm med gräddmjölk
Tisdag
Stekt kycklingfilé med enbärssås, rostad kulpotatis, kokt broccoli
Kryddiga äppelklyftor med vaniljkesella
Första maj
Ugnsbakad fläskytterfilé med stekt potatis, broccoli
Chokladmousse med hallon
Torsdag
Gulaschsoppa med kött, crèmefraiche topping
Saffranspannkaka med sylt och grädde
Fredag
Basilikadoftande ost- och skinksås, pasta och amerikansk grönsaksblandning
Jordgubbssoppa med lyxgrädde
Lördag
Saffransfiskgryta med grönsaker och rotfrukter
Persikahalva med kakströssel och grädde
Söndag
Fläskkarré med gräddsås, potatis och brysselkål
Rabarberkaka med vaniljsås
Meny vecka 19 6/5 - 12/5
Måndag
Raggmunk med stekt fläsk och lingonsylt, värdshusgrönsaker
Blåbärssoppa med kardemummagrädde
Tisdag
Panerad fisk med remouladsås, kokt potatis och morötter med citrus
Hallonkräm med gräddmjölk
Onsdag
Kåldolmar med gräddsås, kokt potatis och morotsmix
Nyponsoppa med vispad grädde
Kristi himmelfärds dag
Örtagårdsstek med potatisgratäng, gräddsås och brysselkål
Blåbärspaj med vaniljsås
Fredag
Kassler Hawaii med potatismos, romanescosymfoni
Kryddiga äppelklyftor med vaniljkesella
Lördag
Fiskgratäng med räkor och dill, kokt potatis och klostergrönsaker
Kladdkaka med grädde
Söndag
Kycklinginnerfilé med bearnaisesås, stekt kulpotatis, tricolormix
Hallonmousse med maränger
Meny vecka 20 13/5 - 19/5
Måndag
Isterband med dillstuvad potatis och persiljeslungade morötter
Körsbärskompott med lyxgrädde
Tisdag
Husets klassiska lasagne med grillgrönsaker
Exotisk fruktsoppa med vanilj- och kardemummagrädde
Onsdag
Cornflakesfisk med potatismos och bukettgrönsaker
Svartvinbärskräm med gräddmjölk
Torsdag
Nikkalouktasoppa
Ostkaka med sylt och grädde
Fredag
Pastasås med kyckling och vitlök, pasta och rotsaker med citron
Päronhalva med vanilj- och kardemummagrädde
Pingstafton
Biff Stroganoff med ris, vax- och brytbönor
Chokladpudding
Pingstdagen
Fläskschnitzel serveras med skysås, potatisgratäng och gröna ärtor.
Morotskaka
Kontakta oss
Restauranger
Restaurang Tennishallen vid Fruängskällans boende
Fruängsgatan 1 A
073-149 37 52
kok.tennishallen@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-14.00.
Restaurangen på Myntan
Strandparksvägen 5A, på Arnö
073-149 37 53
kok.myntan@nykoping.se
Öppet måndag-fredag kl. 11.30-13.00.
Restaurangen på Mariebergsgården
Brandkärrsvägen 52-56
073-149 38 80
kok.mariebergsgarden@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-13.30
Frågor om hemsända matlådor, Mariebergsgården
0155-45 80 09
Telefontid måndagar
kl. 07.00-11.00
Måltidsservice
Vid synpunkter eller andra övergripande frågor om måltiderna, kontakta Kommunservice växel:
på 0155-24 88 00
eller mejla Måltidsservice på maltidsservice@nykoping.se