Meny för restaurangerna

Här är menyerna för restaurangerna Mariebergsgården, Myntan och Tennishallen. I dagens lunch ingår varmrätt, salladsbuffé, bröd, måltidsdryck, dessert och kaffe/te. Ibland serveras även Kockens val, som alternativ rätt till dagens lunch. Varmt välkomna!

Läs mer om öppettider och priser för restaurangerna här.

För frågor gällande meny och allergener i kosten, vänligen kontakta respektive restaurang.

 
 

Meny vecka 2 6/1 - 12/1

Meny vecka 2 i PDF-format

Måndag Trettondagen
Lunch Örtbakad fisk med vitvinssås, kokt potatis & primörer.
Dessert Vit chokladpannacotta med hallon.
 
Tisdag
Lunch Husets klassiska pannbiffar med löksås & potatismos.
Dessert Hallonsoppa med vispgrädde.
 
Onsdag
Lunch Flygande Jacob med ris & varm majs.
Dessert Fruktkräm med gräddmjölk.
 
Torsdag
Lunch Fisk Bordelaise med potatismos, dillmajonnäs & citrusmorötter.
Dessert Blåbärssoppa med vispad grädde.
 
Fredag         
Lunch Stekt falukorv med kokt potatis & stuvade morötter.
Dessert Hallonmousse med maränger.
 
Lördag 
Lunch Fiskgryta med rotfrukter och dill, kokt potatis & vitlöksmajonäs.
Dessert Yoghurtpannacotta med hallonsylt.
 
Söndag
Lunch Portergryta med potatismos & ugnsrostade grönsaker.
Dessert Mjuk pepparkaka med lingongrädde.
 

Meny vecka 3 13/1 - 19/1

Meny vecka 3 i PDF-format

Måndag
Lunch Mangokyckling med curry serveras med ris & bukettgrönsaker.
Dessert Blåbärskräm med gräddmjölk.
 
Tisdag
Lunch Medelhavslasagne med oregano & basilika med kokt morot.
Dessert Hallonsoppa med vispgrädde.
 
Onsdag
Lunch Viltfärsbullar med svampstuvning, kokt potatis, haricots vertes & gelé.
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk.
 
Torsdag
Lunch Kycklingbiffar med rostad potatis, BBQ-sås & varm majs.
Dessert Nyponsoppa med mandelbiskvier.
 
Fredag         
Lunch Stekt sillflundra med potatismos, dillsmör & gröna ärtor.
Dessert Fruktcocktail med vispad grädde.
 
Lördag 
Lunch Boeuf Bourgignon med kokt potatis & broccoli med gul morot.
Dessert Pannacotta med jordgubbsspegel.
 
Söndag
Lunch Långbakad fläskkarré med kokt potatis & gräddsky.
Dessert Blåbärspaj med vaniljsås.
 
 

Meny vecka 4 20/1 - 26/1

Meny vecka 4 i PDF-format

Måndag
Lunch Stekt panerad fisk med varm citronsås & kokt potatis.
Dessert Svartvinbärskräm med gräddmjölk.
 
Tisdag
Lunch Kryddig sjömansbiff med spanska grillgrönsaker & smörgåsgurka.
Dessert Apelsinsoppa med lyxgrädde.
 
Onsdag
Lunch Fläskbog med rotmos & varma brytbönor.
Dessert Blåbärssoppa med lyxgrädde.
 
Torsdag
Lunch Fransk kycklinggryta med ris & vaxbönor.
Dessert Persikahalva med vispad grädde.
 
Fredag         
Lunch Köttbullar med potatismos, gräddsås, lingonsylt & varma grönsaker.
Dessert Brylépudding.
 
Lördag 
Lunch Örtagårdsstek med stekt kulpotatis, gräddsås & stekt brysselkål.
Dessert Silviakaka.
 
Söndag
Lunch Viltstek med enbärssås & rostad kulpotatis.
Dessert Chokladmousse med flingsalt.

Kontakta oss

Restauranger

Restaurang Tennishallen vid Fruängskällans boende
Fruängsgatan 1 A
073-149 37 52
kok.tennishallen@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-14.00.

Restaurangen på Myntan
Strandparksvägen 5A, på Arnö
073-149 37 53
kok.myntan@nykoping.se 
Öppet måndag-fredag kl. 11.30-13.00.

Restaurangen på Mariebergsgården
Brandkärrsvägen 52-56
073-149 38 80
kok.mariebergsgarden@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-13.30

Frågor om hemsända matlådor, Mariebergsgården

0155-45 80 09

Telefontid måndagar

kl. 07.00-11.00

Måltidsservice

Vid synpunkter eller andra övergripande frågor om måltiderna, kontakta Kommunservice växel: 
på 0155-24 88 00
eller mejla Måltidsservice på maltidsservice@nykoping.se

 

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny