Dagverksamhet

Flera verksamheter erbjuder social samvaro, aktiviteter och funktionsträning för äldre på dagtid.

Dagverksamhet är till för dig som är pensionär och har behov av stimulans och meningsfulla aktiviteter tillsammans med andra men som inte orkar eller förmår att komma ut på egen hand.

På dagverksamhet är du en begränsad tid under dagen. Kommunens dagverksamhet är kostnadsfri men resor till och från dagverksamheten och måltider under dagen betalar du själv. 

Så ansöker du

Ta kontakt med kommunens handläggare för att ansöka om dagverksamhet. Tillsammans går ni igenom dina behov och önskemål. Därefter prövas din ansökan och du får ett beslut.

Beslutet är tidsbegränsat och omfattar max två år. Därefter behöver du göra en ny ansökan.

Om du är frånvarande eller drabbas av sjukdom avslutas dagverksamheten efter fyra veckor.

När du beviljats dagverksamhet

När du beviljats dagverksamhet kommer personal från dagverksamheten på hembesök. Detta för att ni ska lära känna varandra, se vilka specifika behov du har och bestämma vilken eller vilka veckodagar som passar bäst för dagverksamhet.

Vid hembesöket får du också mer information. För den som känner sig tveksam går det bra att komma på besök och pröva på verksamheten för en dag, gärna i sällskap av någon anhörig.

Läs mer om dagverksamheter i Nyköpings kommun:

Väntjänsten

Den ideella föreningen Väntjänsten i Nyköping bedriver social verksamhet med syfte att lindra ensamheten för äldre och personer med funktionsnedsättning.

Kontakta oss

För ansökan om dagverksamhet

Ta kontakt med handläggare 

0155-24 80 00, kl 8:30-9:30 och kl 13-14

myndighet.aldre@nykoping.se 

För social kontakt

Väntjänsten

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny