Uppsökande verksamhet

Du som är över 20 år och har problem med alkohol och eller droger kan få stöd av kommunens uppsökande team. 

Om det känns svårt att ta kontakt med myndighet eller öppenvård för missbruk,  kan du i stället höra av dig till det uppsökande teamet. Du kanske till exempel är hemlös eller av annan anledning tycker att steget till att ta kontakt känns långt. 

Uppsökande teamet kan bland annat informera om vilket stöd du kan få från socialtjänsten. Vi jobbar också med att stödja och motivera dig till förändring. Kontaktuppgifter finns längre ned på sidan. 

Möt oss

Om du inte vill ringa kan du möta oss på stan. Alla vardagsförmiddagar finns vi runt galleriorna på stan. På torsdagsförmiddagar kan du möta oss på Stadsmissionen, på Brunnsgatan 35.  

Stöd vid utredning

När du sökt hjälp för ditt missbruk och handläggare utreder dina behov kan vi stötta dig. Vi kan ha stödjande och motiverande samtal med dig, så att du kan behålla motivationen till ett nyktert och drogfritt liv. 

Stöd i vardagen efter behandling

När du har genomfört en behandling kan du genom uppsökande teamet få stöd i att behålla såväl vardagsrutiner som drogfrihet och nykterhet. Du kan även få stödjande samtal och stöd i kontakter med andra myndigheter.  

Hör av dig till oss, kontaktuppgifter hittar du längre ned på sidan. 

Stöd för unga

För dig som är under 20 år och som har problem med missbruk eller beroende finns öppenvård ungdom där du kan få hjälp och stöd. 

Möt uppsökarna i Nyköping – se filmen

Kontakta oss

Vuxenenheten

0155-24 80 00
regdso@nykoping.se

Uppsökande teamet

Du når uppsökande teamet klockan 8-17 på telefonnummer:
0155-45 75 85
0155-45 79 12 
0155-45 79 11

Behöver du nå socialtjänst efter kontorstid?
Ring Social beredskap
073-773 72 73

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny

Nyheter