Missbruk och beroende

Kommunen har det yttersta ansvaret för att personer med beroende- och missbruksproblem får det stöd och den hjälp som de behöver. I det ansvaret ingår också att informera om skadeverkningar av alkohol och droger.

Nyköpings kommun erbjuder olika former av kostnadsfri hjälp och stöd till personer som har beroende eller missbruksproblem - inklusive spelmissbruk. Vi kan även stötta anhöriga. 

Prata med oss anonymt

Du kan anonymt kontakta vår mottagningsgrupp med frågor om beroende och missbruk. Telefonnummer 0155-24 80 37, telefontid 10-11:30.

Du kan få fyra stödsamtal per telefon utan att bli registrerad. Men om du vill komma på ett personligt besök behöver du uppge ditt namn.

Vill du ha hjälp?

Du är välkommen att ta kontakt med öppenvårdsenheten som kan hjälpa dig hitta rätt form av hjälp. Telefonnummer 0155-24 75 47.

Läs mer om våra behandlingar och boendeformer här 

För ungdomar

Är du 20 år eller yngre och har problem med alkohol, narkotika eller kriminalitet  kan du kontakta Öppenvård ungdom. Även du som är vårdnadshavare och är orolig för att ditt barn kanske har bekymmer med alkohol eller narkotika är välkommen att Öppenvård ungdom. 

Gäller det någon i din familj?

Du som är anhörig till någon som går in i behandling hos oss kan på flera sätt delta i behandlingsprocessen. På så sätt kan du själv få stöd, men du blir också ett bra stöd för din närstående.

Du kan också kontakta kommunens Anhörigstöd. Där finns andra som har det som du. Det finns stöd att få och det finns någon att prata med.

Kontakta oss

Missbruk och beroende

För stöd gällande beroende och missbruk (öppenvårdsenheten)
0155-24 75 47
regdso@nykoping.se
Besöksadress:
Hörnet Tullportsgatan/Östra Kyrkogatan

För frågor om beroende och missbruk (mottagningsgruppen)
0155-24 80 37
Telefontid 10-11:30

regdso@nykoping.se
Besöksadress:
Östra Rundgatan 11

Behöver du nå socialtjänst efter kontorstid?
Ring Social beredskap
073-773 72 73

Fax Social omsorg - vuxna:
0155-74028

Telefon växel:
0155-24 80 00

Områdeschef

Helena Persson
helena.persson@nykoping.se 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny

Nyheter