Mariebergsgårdens dagverksamhet

Mariebergsgårdens dagverksamhet ligger på bottenvåningen i Mariebergsgårdens äldreboende och är till för dig som är pensionär och har behov av stimulans och meningsfulla aktiviteter tillsammans med andra.

För att komma hit som gäst behöver du ett beslut om dagverksamhet från kommunens handläggare. Ansök genom att ta kontakt med handläggare.

På dagverksamheten

Till dagverksamheten kommer du som gäst en dag i veckan. Verksamheten läggs upp efter gästernas önskemål. Spel, lättare gymnastik, minnesträning, högläsning, lagspel som boccia och bowling eller bara att sitta och prata tillsammans är återkommande och uppskattade aktiviteter.

Många gäster passar också på att besöka frisör eller fotvård som finns i huset. Fika och lunch äter vi tillsammans. Mariebergsgårdens dagverksamhet har flera vilorum.

Personalen på dagverksamheten består främst av undersköterskor där flera har specialkompetens inom äldreområdet.

Vad kostar det?

Kommunens dagverksamhet är gratis men du betalar själv för mat och fika. Betalning sker via faktura som du får hemskickad.

Resor till och från Mariebergsgårdens dagverksamhet

Till och från dagverksamheten kan du åka färdtjänst. Personalen hjälper dig att boka dina resor. Du betalar själv kostnaden för resan. 

Kontakta oss

Mariebergsgårdens dagverksamhet

Brandkärrsvägen 52-56
611 66 Nyköping

0155-24 84 87

Enhetschef

Pia Bejedal
0155-24 81 66
pia.bejedal@nykoping.se

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny