Stiftelser och fonder

I Nyköpings kommun finns det flera stiftelser där du som privatperson, förening eller annan verksamhet kan söka pengar. Här kan du läsa om de stiftelser som finns och hur du ansöker.

  • En stiftelse är en gåva för ett speciellt ändamål. Förmögenheten i stiftelsen förvaltas för att tillgodose ändamålet och en viss summa pengar betalas ut regelbundet.
  • En fond är en summa pengar som är avsatta för ett särskilt ändamål, en viss del av pengarna i fonden kan betalas ut regelbundet. Fonden kan förvaltas av exempelvis en kommun eller en organisation. Nyköpings kommun har inte hand om några fonder i dagsläget.
  • Ett stipendium är en belöning för något och kan betalas ut eller ges som gåva av exempelvis kommunen. I den här sammanställningen finns ingen av kommunens stipendier med. Läs mer om stipendier och priser.

Vem kan söka?

Det är personen som har grundat stiftelsen som bestämt vem som kan ta del av pengarna som finns för utdelning. Det kallas urkund - urkunden kan vara både person (vem som kan ansöka) och ändamål (vad pengarna kan användas till).

Hur går det till att ansöka?

Längst ner på sidan, under blanketter, finns en lista över de stiftelser som är möjliga att söka pengar från. Stiftelserna sköts av Nyköpings kommun och Nyköpings församling. Ansökan skickas till den som sköter stiftelsen och handläggarna där bedömer om ansökan motsvarar kriterierna för just den stiftelsen.

1. Läs på om den stiftelse du är intresserad av.

2. Skriv ut ansökningsblanketten, fyll i och skicka in. I informationen om respektive stiftelse ser du vilken ansökningsblankett du ska använda.

3. Om du blir beviljad pengar från stiftelsen får du pengarna insatta på det konto du uppgett i din ansökan.

4. Du får inget meddelande från oss om du får avslag och inte blir beviljad pengar.

För dig i grundskola, gymnasiet eller på högskola

Här är de stipendier som du som går i skolan kan söka. Ansökningsperioden är 1 augusti - 1 november.

Åhmanska stiftelsen

Jenninska stiftelsen

Nyköpings stiftelse för studerande vid högre skolor

Nyköpings arbetarförenings stiftelse

 

Kontakta oss

Ekonomichef

Jukka Taipale
0155-24 78 64

 
 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny

Nyheter