Naturskolan på Söra

På Söra, 4 km utanför Nyköping, har Naturskolan sitt kontor. På Söra kan vi också ta emot både elever och pedagoger för undervisning med olika teman. 

Den här informationen är för klasser och lärare. Söker du information om Söra som besöksmål, läs mer på Nyköpingsguiden och Söra Scoutgårds Facebooksida.

Om Söra

Söra ligger vid Hovrasjön, 4 kilometer från Nyköpings centrum. Söra har flera äldre byggnader och en nyare lektionssal (Paviljongen), allt ägs av Nyköpings kommun och Naturskolan hyr ett av husen.

Nyköpings scoutkår hyr bland annat det stora huset som de även hyr ut. Paviljongen använder pedagoger och elever i kommunens sk Toleransprojekt. På Söra finns även en "Ur & Skur"-förskola som Friluftsfrämjandet driver.

Naturskolan på Söra

På Söra finns vi som jobbar på Naturskolan när vi inte är på uppdrag. Vi har vårt kontor i det lilla röda huset mitt på gårdsplanen. Kontoret kallar vi för Idet.

Vi tar även emot elever, ordnar diverse fortbildningar, temadagar och liknande på Söra. Eftersom Söra är beläget vid en sjö lämpar sig teman kring vatten och is bra här.

Boka Naturskolan på Söra

Du bokar Naturskolan på Söra genom att kontakta oss via mejl (se kontaktuppgifter nedan). Du som pedagog kan boka in din klass eller barngrupp hos oss kostnadsfritt.

Låna is-utrustning på Söra

Naturskolan, Nyköpings Scoutkår och Friluftsfrämjandet erbjuder skolorna i Nyköpings kommun att låna lämplig utrustning, för en dag på isen med sina elever.

Förslag på lekar och övningar, utöver skridskoåkning:

  • Isdubbsrace
  • Åka spark
  • Livräddning med lina
  • Bygga snöskulpturer
  • Pika med ispik
  • Gå med ett par samarbetsskidor (6 personer på ett par 5 meter långa skidor)
  • Borra med isborr och pimpla
  • Åka skidor på snön runt den plogade banan

Utrustningen hämtar du som är pedagog i vårt kontor, det lilla röda huset, på Söra.

Samarbetsbana på Söra

Det finns en samarbetsbana på Söra, i skogen ovanför den stora parkeringen. Den är främst lämplig för elever i årskurs 4 och uppåt men även yngre barn kan använda delar av banan.

Boka banan

Om du som pedagog vill boka banan, mejla Naturskolan, se kontaktuppgifter längst ned. Det kostar inget för skolor i Nyköpings kommun att använda banan.

Även andra grupper som inte hör till skolverksamheten kan boka banan i mån av plats. För de grupperna kostar det 500 kronor (exklusive moms) per dag.

Det finns en handledning och karta för banan som vi kan mejla till den som bokar. Vill du som pedagog få en genomgång om banan, kontakta Naturskolan, se kontaktuppgifter längre ned på sidan. Vi har kontinuerligt genomgångar av banan, när vi ser att det finns intresse.

Banan är fri för alla att använda när den inte är bokad av skolelever.

Bakgrund till samarbetsbanan

Samarbetsbanan kom till genom pengar från Länsstyrelsen (LONA-pengar). Den utformades och byggdes i samarbete med Realgymnasiet och Thomas Löfgren, idrottspedagog i Nyköpings kommun.

Kontakta oss

Naturskolan

Helgona Söra
611 94 Nyköping

Naturskolepedagoger

Anna Holst
073-426 86 67
anna.holst@nykoping.se

Kontaktperson för NTA:

Helena Kask
helena.kask@nykoping.se

 

 

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny