Elevhälsa

Elevhälsan på skolan utgör en del i det skyddsnät som ska fånga upp och hjälpa elever med hälsoproblem och andra behov av särskilt stöd.

Vi som arbetar inom elevhälsan är bland annat specialpedagoger, skolpsykologer, kuratorer, skolsköterskor, skolläkare och socialpedagoger. Tillsammans med skolledningen och er vårdnadshavare arbetar vi för ditt barns hälsa. 

Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med elevhälsa i den kommunala skolan.

Sjukdomspolicy vid de vanligaste smittorna

Feber: Barnet ska ha minst en feberfri dag innan det kommer till skolan. Viktigt är att barnet ska vara feberfritt utan febernedsättande medel i kroppen.

Ögoninfektion: Barnet ska vara hemma tills ögonen är kladdfria.

Huvudlöss: Du kan upptäcka löss genom att kamma igenom håret över ett vitt underlag. Det finns flera behandlingar du kan pröva själv för att bli av med huvudlöss. Läs gärna mer om behandling av huvudlöss på 1177.se.

Magsjuka: Kräkningar och diarréer är de vanligaste symtomen när barn har magsjuka. Mer information om symptom och behandling finns här hos 1177.se. Informationen finns på flera olika språk. 

Rekommendation från 1177.se: Stanna hemma från skola eller arbete i minst ett dygn efter att du senast kräktes eller hade diarré. För barn i förskolan gäller minst två dygn.

Sjukanmälan

Om ditt barn blir sjukt vill vi att du anmäler det i Schoolsoft

Kiladalens södra skola

Elevhälsan leds av biträdande rektor. Där finns också kurator, skolsköterska, samt speciallärare/ specialpedagog.

All personal på skolan är delaktig i elevhälsoarbetet, men det är elevhälsoteamet som styr planeringen av och kartlägger vilka insatser som det finns behov av. Gruppen arbetar i första hand hälsofrämjande och förebyggande med fokus på att ge stöd för elevernas utveckling mot läroplanens mål.

Skolans lokala elevhälsa har också ett stöd av kommunens Resursteam.

Kontakta oss

Jönåker

Skolsköterska
Gunilla Östlund
Tfn 0155- 45 70 88

Kurator
Anneli Björkeng Betzholtz
Tfn 0155-45 71 05

 

Ålberga

Skolsköterska
Gunilla Östlund 
Tfn 0155- 45 70 88

Kurator
Mattias Warnander
Tfn 0155- 45 70 85

 

 

 

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Uppdaterad: 2024-03-20
Sidansvarig: Charlotta Milosavljevic Olsson