Meny för restaurangerna

Här är menyerna för restaurangerna Mariebergsgården, Myntan och Tennishallen. I dagens lunch ingår varmrätt, salladsbuffé, bröd, måltidsdryck, dessert och kaffe/te. Ibland serveras även Kockens val, som alternativ rätt till dagens lunch. Varmt välkomna!

Läs mer om öppettider och priser för restaurangerna här.

För frågor gällande meny och allergener i kosten, vänligen kontakta respektive restaurang.

 
 

Meny vecka 43 20/10 - 26/10

Meny vecka 43 i PDF-format

Måndag
Lunch Isterband med dillstuvad potatis & persiljeslungade morötter.  
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk.
 
Tisdag 
Lunch Mangokyckling med curry & ris, varma grönsaker.
Dessert Björnbärssoppa med vispad grädde.
 
Onsdag
Lunch Cornflakesfisk med potatismos, kall dillsås & varma grönsaker.
Dessert Drottningkräm med kardemummagrädde.
 
Torsdag
Lunch Sörmlandssoppa med tillbehör.
Dessert Pannkaka, vispad grädde & sylt.
 
Fredag 
Lunch Fisk á la Rut med kokt potatis, broccoli och gul morot. 
Dessert Ostkaka med saftsås.
 
Lördag 
Lunch Husets kycklingbiffar med svampsås, klyftpotatis, varma grönsaker & lingonsylt.
Dessert Smulpaj med bär & vaniljgrädde.
 
Söndag
Lunch Potatisens dag - Örtbakad fläskkarré med rödvinssky, potatisgratäng & 
timjansrostade rotfrukter.
Dessert Mjuk äppelkaka med vaniljsås.
 

Meny vecka 44 27/10 - 2/11

Meny vecka 44 i PDF-format

Måndag
Lunch Krämig fiskgratäng med tomat & champinjoner, potatismos & gröna ärtor.  
Dessert Körsbärskompott med lyxgrädde.
 
Tisdag 
Lunch Stekt fläsk med löksås & kokt potatis, morötter & blomkål.
Dessert Björnbärskräm med gräddmjölk.
 
Onsdag
Lunch Köttfärssås & spaghetti med varma grönsaker. 
Dessert Apelsinsoppa med vispad grädde.
 
Torsdag
Lunch Panerad fisk med gräslökssås, kokt potatis & gröna ärtor. 
Dessert Persika med vispad grädde.
 
Fredag 
Lunch Fläskbog med rotmos, senap & varma brytbönor.
Dessert Svartvinbärskräm med gräddmjölk.
 
Lördag 
Lunch Alla helgons dag - Ugnsstekt kycklinglårfilé med rostade rotfrukter & bearnaisesås.
Dessert Morotskaka.
 
Söndag
Lunch Dillkött med morötter, kokt potatis & rostade rödbetor.
Dessert Brylépudding.
 

Meny vecka 45 3/11 - 9/11

Meny vecka 45 i PDF-format

Måndag
Lunch Raggmunk med stekt fläsk, varma grönsaker & lingonsylt.
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk.
 
Tisdag 
Lunch Gulaschgryta med gräddfilsklick & minibaguette. 
Dessert Bärkompott med kokosgrädde.
 
Onsdag
Lunch Flygande Jacob med ris & varm majs.
Dessert Svartvinbärskräm med gräddmjölk.
 
Torsdag
Lunch Fisk Bordelaise med potatismos, dillmajonnäs & citrusmorötter. 
Dessert Björnbärssoppa med vispad grädde.
 
Fredag 
Lunch Husets långkokta kalops med potatis, morotsmix & rödbetor. 
Dessert Hallonmousse med mandelcrunch. 
 
Lördag 
Lunch Färsbiffar med messmörssås, stekt kulpotatis, kokta morötter & svartvinbärsgelé. 
Dessert Citronfromage.
 
Söndag
Lunch Stekt kycklinglårfilé med enbärssås & rostad kulpotatis.
Dessert Sockerkaka med äpplekompott.
 

Kontakta oss

Restauranger

Restaurang Tennishallen vid Fruängskällans boende
Fruängsgatan 1 A
073-149 37 52
kok.tennishallen@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-13.00.

Restaurangen på Myntan
Strandparksvägen 5A, på Arnö
073-149 37 53
kok.myntan@nykoping.se 
Öppet måndag-fredag kl. 11.00-13.00.

Restaurangen på Mariebergsgården
Brandkärrsvägen 52-56
073-149 38 80
kok.mariebergsgarden@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-13.00

Frågor om hemsända matlådor, Mariebergsgården

0155-45 80 09

Telefontid måndagar

kl. 07.00-11.00

Måltidsservice

Vid synpunkter eller andra övergripande frågor om måltiderna, kontakta Kommunservice växel: 
på 0155-24 88 00
eller mejla Måltidsservice på maltidsservice@nykoping.se

 

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny