Meny för restaurangerna

Här är menyerna för restaurangerna Mariebergsgården, Myntan och Tennishallen. I dagens lunch ingår varmrätt, salladsbuffé, bröd, måltidsdryck, dessert och kaffe/te. Ibland serveras även Kockens val, som alternativ rätt till dagens lunch. Varmt välkomna!

Läs mer om öppettider och priser för restaurangerna här.

För frågor gällande meny och allergener i kosten, vänligen kontakta respektive restaurang.

 

Meny vecka 18 28/4 - 4/5

Meny vecka 18 i PDF-format

Måndag
Lunch Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås, gröna ärtor & lingonsylt. 
Dessert Apelsinsoppa med lyxgrädde.
 
Tisdag
Lunch Ugnsgratinerad falukorv med tomat och lök med potatismos & varma grönsaker.
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk.
 
Onsdag
Lunch Krämig pennepasta med kyckling och soltorkade tomater & varma grönsaker. 
Dessert Fruktsallad med vaniljkesella.
 
Torsdag
Lunch Stekt sillflundra med potatismos, dillsmör & gröna ärtor.
Dessert  Jordgubbskräm med gräddmjölk.
 
Fredag         
Lunch Kycklinglårfilé med grönpepparsås, stekt kulpotatis & varma grönsaker. 
Dessert Pannacotta med jordgubbsspegel.
 
Lördag 
Lunch Fläskschnitzel med kokt potatis, persiljesmör & morotsmix.
Dessert Bärpaj med vaniljsås.
 
Söndag
Lunch Wallenbergare med potatismos, smält smör, gröna ärtor & rårörda lingon.
Dessert Citronfromage med maränger.
 
 

Meny vecka 19 5/5 - 11/5

Meny vecka 19 i PDF-format

Måndag
Lunch Sötsur kycklinggryta med ris. 
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk.
 
Tisdag
Lunch Köttfärssås med spaghetti & varma grönsaker.
Dessert Björnbärssoppa med kardemummaskorpa.
 
Onsdag
Lunch Panerad fisk med remouladsås, kokt potatis & morötter med citrus.
Dessert Nyponsoppa med mandelbiskvier.
 
Torsdag
Lunch Dragondoftande kycklinggratäng med kokt potatis & varma grönsaker.
Dessert  Svartvinbärskräm med gräddmjölk.
 
Fredag         
Lunch Örtbakad fisk med vitvinssås, kokt potatis & primörer.
Dessert Mango- och passionsfruktsmousse med maränger.
 
Lördag 
Lunch Fläskschnitzel med rostade rotfrukter och potatis, dragonsmör & varma grönsaker. 
Dessert Kärleksmums.
 
Söndag
Lunch Viltfärsbiffar med potatismos, enbärssås, rostad broccoli & svartvinbärsgelé.
Dessert Citronfromage med citronzest.
 
 

Meny vecka 20 12/5 - 18/5

Meny vecka 20 i PDF-format

Måndag
Lunch Grekisk fiskgratäng med oliver & salladsost, med potatismos & paprika med majs. 
Dessert Fruktkräm med gräddmjölk.
 
Tisdag
Lunch Kycklingkorv Stroganoff med ris & vax med brytbönor.
Dessert Fruktsallad med vaniljkesella.
 
Onsdag
Lunch Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås, gröna ärtor & lingonsylt.
Dessert Päronkräm med gräddmjölk.
 
Torsdag
Lunch Pastrami med fransk potatissallad & picklad rödlök. 
Dessert  Jordgubbssoppa med lyxgrädde.
 
Fredag         
Lunch Laxsås med spenat, dill och citron med pasta & varma grönsaker.
Dessert Vanilj- och rosmarinmarinerade jordgubbar med vaniljglass.
 
Lördag 
Lunch Ugnsstekt kycklinglårfilé, stekt kulpotatis, bearnaisesås & varma rotfrukter.
Dessert Kladdkaka med bärkompott.
 
Söndag
Lunch Örtbakad fläskkarré med potatisgratäng, skysås & brysselkål.
Dessert Hallonmousse med mandelcrunch.

Kontakta oss

Restauranger

Restaurang Tennishallen vid Fruängskällans boende
Fruängsgatan 1 A
073-149 37 52
kok.tennishallen@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-13.00.

Restaurangen på Myntan
Strandparksvägen 5A, på Arnö
073-149 37 53
kok.myntan@nykoping.se 
Öppet måndag-fredag kl. 11.00-13.00.

Restaurangen på Mariebergsgården
Brandkärrsvägen 52-56
073-149 38 80
kok.mariebergsgarden@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-13.00

Frågor om hemsända matlådor, Mariebergsgården

0155-45 80 09

Telefontid måndagar

kl. 07.00-11.00

Måltidsservice

Vid synpunkter eller andra övergripande frågor om måltiderna, kontakta Kommunservice växel: 
på 0155-24 88 00
eller mejla Måltidsservice på maltidsservice@nykoping.se

 

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny