Meny för restaurangerna

Här är menyerna för restaurangerna Mariebergsgården, Myntan och Tennishallen. I dagens lunch ingår varmrätt, salladsbuffé, bröd, måltidsdryck, dessert och kaffe/te. Ibland serveras även Kockens val, som alternativ rätt till dagens lunch. Varmt välkomna!

Läs mer om öppettider och priser för restaurangerna här.

För frågor gällande meny och allergener i kosten, vänligen kontakta respektive restaurang.

 

Meny vecka 45 3/11 - 9/11

Meny vecka 45 i PDF-format

Måndag
Lunch Raggmunk med stekt fläsk, varma grönsaker & lingonsylt.
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk.
 
Tisdag 
Lunch Gulaschgryta med gräddfilsklick & minibaguette. 
Dessert Bärkompott med kokosgrädde.
 
Onsdag
Lunch Flygande Jacob med ris & varm majs.
Dessert Svartvinbärskräm med gräddmjölk.
 
Torsdag
Lunch Fisk Bordelaise med potatismos, dillmajonnäs & citrusmorötter. 
Dessert Björnbärssoppa med vispad grädde.
 
Fredag 
Lunch Husets långkokta kalops med potatis, morotsmix & rödbetor. 
Dessert Hallonmousse med mandelcrunch. 
 
Lördag 
Lunch Färsbiffar med messmörssås, stekt kulpotatis, kokta morötter & svartvinbärsgelé. 
Dessert Citronfromage.
 
Söndag
Lunch Stekt kycklinglårfilé med enbärssås & rostad kulpotatis.
Dessert Sockerkaka med äpplekompott.
 

Meny vecka 46 10/11 - 16/11

Meny vecka 46 i PDF-format

Måndag
Lunch Fransk kycklinggryta med ris & vaxbönor.
Dessert Toscapäron med vaniljkesella.
 
Tisdag
Lunch Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås, gröna ärtor & lingonsylt. 
Dessert Päronkräm med gräddmjölk.
 
Onsdag
Lunch Stekt sillflundra med potatismos, dillsmör & gröna ärtor. 
Dessert Apelsinsoppa med vispad grädde.
 
Torsdag
Lunch Bruna bönor med stekt sidfläsk, kokt potatis & morotsmix.
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk.
 
Fredag 
Lunch Viltfärsbiffar med klyftpotatis, svampsås, rostad broccoli & svartvinbärsgelé. 
Dessert Mintpäron med vispad grädde.
 
Lördag 
Lunch Kycklinglevergryta med kokt potatis, broccoli & rårörda lingon.
Dessert Smulpaj med bär & vaniljsås.
 
Söndag
Lunch Fiskpudding med skirat smör, kokt potatis & ärtpesto. 
Dessert Kladdkaka med vispad grädde.
 

Meny vecka 47 17/11 - 23/11

Meny vecka 47 i PDF-format

Måndag
Lunch Köttbullar med stuvade makaroner & kokta morötter. 
Dessert Flädersoppa med vispad grädde.
 
Tisdag 
Lunch Raggmunkens dag - Raggmunk med stekt fläsk, varma grönsaker & 
lingonsylt.
Dessert Fruktcocktail med vispad grädde.
 
Onsdag
Lunch Fisk Björkeby - Fisk med ströbrödstäcke & persilja med potatismos & gröna ärtor. 
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk.
 
Torsdag
Lunch Ärtsoppa med fläsk & senap.
Dessert Pannkaka med grädde & sylt.
 
Fredag 
Lunch Kyckling Marengo - Kyclinggryta med champinjoner & tomat med kokt ris & haricots verts.
Dessert Lingonfromage.
 
Lördag 
Lunch Fiskgryta med rotfrukter & dill med kokt potatis & vitlöksmajonnäs. 
Dessert Yoghurtpannacotta med hallonsylt.
 
Söndag
Lunch Boeuf Bourguignon med klyftpotatis & timjanrostade grönsaker.
Dessert Kärleksmums.
 

Kontakta oss

Restauranger

Restaurang Tennishallen vid Fruängskällans boende
Fruängsgatan 1 A
073-149 37 52
kok.tennishallen@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-13.00.

Restaurangen på Myntan
Strandparksvägen 5A, på Arnö
073-149 37 53
kok.myntan@nykoping.se 
Öppet måndag-fredag kl. 11.00-13.00.

Restaurangen på Mariebergsgården
Brandkärrsvägen 52-56
073-149 38 80
kok.mariebergsgarden@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-13.00

Frågor om hemsända matlådor, Mariebergsgården

0155-45 80 09

Telefontid måndagar

kl. 07.00-11.00

Måltidsservice

Vid synpunkter eller andra övergripande frågor om måltiderna, kontakta Kommunservice växel: 
på 0155-24 88 00
eller mejla Måltidsservice på maltidsservice@nykoping.se

 

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny