Meny för restaurangerna

Här är menyerna för restaurangerna Mariebergsgården, Myntan och Tennishallen. I dagens lunch ingår varmrätt, salladsbuffé, bröd, måltidsdryck, dessert och kaffe/te. Ibland serveras även Kockens val, som alternativ rätt till dagens lunch. Varmt välkomna!

Dagens lunch - 105 kr (90 kr för pensionärer).

Läs mer om öppettiderna för restaurangerna här.

För frågor gällande meny och allergener i kosten, vänligen kontakta respektive restaurang.

Meny vecka 8 19/2 - 25/2

Meny vecka 8 i PDF-format

Måndag
Ugnsgratinerad falukorv serveras med potatismos, broccoli & gul morot.
Flädersoppa med kardemummaskorpa

Tisdag
Wallenbergare med potatismos, smält smör, gröna ärtor och lingonsylt.
Aprikoskräm med gräddmjölk

Onsdag
Fiskgryta med saffran serveras med potatis och ärtor, majs & paprika. Persikahalva med kakströssel och vispad grädde

Torsdag
Gulaschssoppa serveras med cremefraiche topping
Saffranspannkaka med sylt och grädde

Fredag
Köttfärslimpa serveras med kokt potatis, gräddsås, gröna ärtor och lingonsylt.
Chokladmousse och hallon

Lördag
Kycklinginnerfilé serveras med grönpepparsås, stekt kulpotatis och tricolormix.
Blåbärspaj med vaniljsås

Söndag
Fläskkarré serveras med gräddsås, potatis, brysselkål och äppelmos.
Glöggpäron med saffransfluff

Meny vecka 9 26/2 - 3/3

Meny vecka 9 i PDF-format

Måndag
Mangokyckling med curry serveras med ris och bukettgrönsaker
Fruktsallad med grädde

Tisdag
Dragonfisk serveras med potatis och ratatouillegrönsaker. 
Jordgubbskräm med gräddmjölk

Onsdag
Husets klassiska lasagne serveras med grillgrönsaker. 
Exotisk fruktsoppa med vanilj & kardemummagrädde

Torsdag
Ärtsoppa med fläsk 
Pannkaka med grädde och sylt
 
Fredag
Pastasås med kyckling & vitlök serveras med pasta och rotsaker med citron. 
Päronhalva med vanilj & kardemummagrädde

Lördag
Fiskgratäng med räkor & dill serveras med potatis och klostergrönsaker.
Kryddiga äppelklyftor med vaniljkesella

Söndag
Kasslergratäng med ananas & paprika serveras med potatis och romanescosymfoni. 
Kladdkaka med grädde

Meny vecka 10 4/3 - 10/3

Meny vecka 10 i PDF-format

Måndag
Örtbakad fisk serveras med vitvinssås, potatis och broccoli & gul morot. 
Blåbärskräm med gräddmjölk

Tisdag
Köttbullar serveras med potatismos, gräddsås, broccoli och lingonsylt. 
Apelsinsoppa med lyxgrädde

Onsdag
Dragondoftande kycklinggratäng serveras med potatis och värdshusgrönsaker. 
Svartvinbärskräm med gräddmjölk

Torsdag
Ängamatssoppa 
Ostkaka med sylt och vispad grädde
 
Fredag
Biff Stroganoff serveras med ris, vaxbönor & brytbönor och smörgåsgurka. 
Chokladpudding

Lördag
Kycklinginnerfilé serveras med bearnaisesås, stekt kulpotatis och tricolormix. 
Hallonmousse med maränger

Söndag
Fläskschnitzel serveras med skysås, potatisgratäng och gröna ärtor. 
Morotskaka

Kontakta oss

Restauranger

Restaurang Tennishallen vid Fruängskällans boende
Fruängsgatan 1 A
073-149 37 52
kok.tennishallen@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-14.00.

Restaurangen på Myntan
Strandparksvägen 5A, på Arnö
073-149 37 53
kok.myntan@nykoping.se 
Öppet måndag-fredag kl. 11.30-13.00.

Restaurangen på Mariebergsgården
Brandkärrsvägen 52-56
073-149 38 80
kok.mariebergsgarden@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-13.30

Frågor om hemsända matlådor, Mariebergsgården

0155-45 80 09

Telefontid måndagar

kl. 07.00-11.00

Måltidsservice

Vid synpunkter eller andra övergripande frågor om måltiderna, kontakta Kommunservice växel: 
på 0155-24 88 00
eller mejla Måltidsservice på maltidsservice@nykoping.se

 

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny