Menyer för boende

Menyer för de som bor på äldre- och demensboenden. 

De som bor på kommunens boenden får sin mat serverad på respektive avdelning. Den boende serveras frukost, lunch, middag och flera mellanmål. Här nedan finns meny för lunch och middag kommande veckor. Varje dag serveras dessert efter lunchen.  

Det kan bli ändringar i menyn beroende på vilka råvaror som finns hos leverantörerna. 

Läs mer om restaurangerna som har öppet för allmänheten och om menyerna. 

 

Meny vecka 51 15/12 - 21/12

Meny vecka 51 i PDF-format

Måndag
Lunch Fiskgryta med basilika & saffran, serveras med kokt potatis & bukettgrönsaker LT
Dessert Äppelkräm med gräddmjölk
 
Middag Kalvsylta med kokt potatis & krämig rödbetssallad LT
 
Tisdag 
Lunch Kycklinggryta med röd curry & lime, kokt ris & varma grönsaker
Dessert Fruktcocktail med vaniljgrädde 
 
Middag Broccoli-och ostsås med spaghetti LT
 
Onsdag
Lunch Frukostkorv med pepparrotssås, kokt potatis & varma grönsaker LT
Dessert Ostkaka med saftsås
 
Middag Ugnspannkaka med lingongrädde & riven morot LT
 
Torsdag
Lunch Köttbullar med potatismos, gräddsås, lingonsylt & haricots verts LT
Dessert Körsbärskräm med kardemummagrädde
 
Middag Kycklingsoppa med risoni, tomat & örter med mjukt bröd & pålägg
 
Fredag 
Lunch Ugnsstekt kycklinglårfilè med rostade rotfrukter & krämig pepparsås
Dessert Lingonfromage med havresmul
 
Middag Grekisk tonfisksås med oliver & persilja med pasta & kokta ärtor LT
 
Lördag 
Lunch Färsbiffar med soltorkade tomater, stekt kulpotatis, vitlöks- och persiljedressing LT
Dessert Kladdkaka med vispad grädde
 
Middag Stekt falukorv med kokt potatis & stuvade morötter LT
 
Söndag
Lunch Fiskpudding med skirat smör, kokt potatis & morotsmix LT
Dessert Karamellpannacotta
 
Middag Ostiga kikärtsbiffar med klyftpotatis & varm tomatsås LT
 

Meny vecka 52 22/12 - 28/12

Meny vecka 52 i PDF-format

Måndag
Lunch Örtbakad fisk med kokt potatis, vitvinssås & primörer LT
Dessert Apelsinsoppa med vispad grädde
 
Middag Tomatsoppa med basilikacréme, mjukt bröd & pålägg LT
 
Tisdag 
Lunch Asiatisk kycklingwok med kokt ris
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk
 
Middag Bondomelett & varma grönsaker LT
 
Onsdag - Julafton
Lunch Julbord
Dessert Struva & clementin
 
Middag Risgrynsgröt med vörtbröd, julskinka & senap LT
 
Torsdag - Juldagen
Lunch Köttbullar med kokt potatis, bruna bönor & stekt brysselkål LT
Dessert Pepparkakskladdkaka & vispad grädde
 
Middag Julskinka med kokt potatis, senap & rödkål
 
Fredag - Annandag jul
Lunch Janssons frestelse med prinskorv LT
Dessert Ris á la Malta med bärsås
 
Middag Grönkålssoppa med ägghalva, mjukt bröd & pålägg LT
 
Lördag 
Lunch Panerad fisk med dillslungad potatis, smält smör & pickad morot LT
Dessert Choklad- och saltlaktrismousse
 
Middag Hönsfärsbiffar med kokt ris, kall vitlökssås & honungsrostade rotfrukter LT
 
Söndag
Lunch Viltfärsbiffar med potatismos, enbärssås & rostad broccoli LT
Dessert Toscapäron
 
Middag Stekt falukorv med kokt potatis & stuvade morötter LT
 

Meny vecka 1 29/12 - 4/1

Meny vecka 1 i PDF-format

Måndag
Lunch Mangokyckling med curry, ris & varma grönsaker
Dessert Björnbärssoppa med vispad grädde
 
Middag Medelhavslasagne med oregano & basilika med kokt morot LT
 
Tisdag 
Lunch Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås, lingonsylt & inlagd gurka LT
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk
 
Middag Pennepasta med rökt höns, persilja & vitlök med varma grönsaker LT
 
Onsdag - Nyårsafton
Lunch Fläskfilé med husets potatisgratäng, rödvinssky & citronbakade rotfrukter
Dessert Ägglikörmousse med varma bär
 
Middag Hummersoppa med toast Skagen
 
Torsdag
Lunch Laxpudding med skirat smör, babymorötter & zucchini LT
Dessert Fruktcocktail med vaniljkesella
 
Middag Varmkorv med tillbehör & potatismos
 
Fredag 
Lunch Ugnsstekt kycklinglårfilé med stekt kulpotatis, bearnaisesås & varma grönsaker
Dessert Hallonmousse med mandelchrunch
 
Middag Omelett med kokt potatis & sparrisstuvning LT
 
Lördag 
Lunch Fläskschnitzel med kokt potatis, brynt kaprissmör & morotsmix
Dessert Kärleksmums
 
Middag Värmande pumpasoppa med ingefära & chili med mjukt bröd & pålägg LT
 
Söndag
Lunch Dillkött med morötter, kokt potatis & rostade rödbetor
Dessert Brylépudding
 
Middag Pytt i panna med stekt ägg & rödbetor
 

Meny vecka 2 5/1 - 11/1

Meny vecka 2 i PDF-format

Måndag
Lunch Raggmunk med stekt fläsk, lingonsylt & varma grönsaker
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk
 
Middag Janssons frestelse med ägghalva LT
 
Tisdag 
Lunch Gulaschgryta med gräddfilsklick & minibaguette
Dessert Bärkompott med kokosgrädde
 
Middag Stekt kycklingkorv med kokt potatis & stuvad grönkål LT
 
Onsdag 
Lunch Flygande Jacob med ris & varm majs
Dessert Svartvinbärskräm med gräddmjölk
 
Middag Broccoli-och skinkgratäng med kokt potatis & varma grönsaker
 
Torsdag
Lunch Fisk Bordelaise - Fisk med örttäcke med potatismos, dillmajonnäs & citrusmorötter LT
Dessert Björnbärssoppa med vispad grädde
 
Middag Redd grönsakssoppa med mjukt bröd & pålägg LT
 
Fredag 
Lunch Husets långkokta kalops med potatis, morotsmix & rödbetor
Dessert Hallonmousse med mandelchrunch
 
Middag Fajitakryddad kycklingsås med pasta & varma grönsaker
 
Lördag 
Lunch Färsbiffar med stekt kulpotatis, messmörssås, kokta morötter & svartvinbärsgelé LT
Dessert Citronfromage
 
Middag Laxsås med spenat, dill & citron med pasta LT
 
Söndag
Lunch Stekt kycklinglårfilé med rostad kulpotatis & enbärssås 
Dessert Sockerkaka med äpplekompott
 
Middag Potatis- och purjolökssoppa med mjukt bröd & pålägg LT
Öppna sidomeny