Menyer för boende

Menyer för de som bor på äldre- och demensboenden. 

De som bor på kommunens boenden får sin mat serverad på respektive avdelning. Den boende serveras frukost, lunch, middag och flera mellanmål. Här nedan finns meny för lunch och middag kommande veckor. Varje dag serveras dessert efter lunchen.  

Det kan bli ändringar i menyn beroende på vilka råvaror som finns hos leverantörerna. 

Läs mer om restaurangerna som har öppet för allmänheten och om menyerna. 

 

Meny vecka 42 13/10 - 19/10

Meny vecka 42 i PDF-format

Måndag
Lunch Dragonfisk med kokt potatis & ratatouillegrönsaker. LT 
Dessert Fruktkräm med gräddmjölk.
 
Middag Tomatsoppa med basilikacréme, mjukt bröd & pålägg. LT
 
Tisdag 
Lunch Kroppkakor med skirat smör, morotsmix & lingonsylt. LT
Dessert Apelsinsoppa med vispad grädde.
 
Middag Kycklinggratäng med mango & curry, kokt potatis & varma grönsaker.
 
Onsdag
Lunch Chili con carne med ris, nachos & gräddfil. LT
Dessert Mango- och passionsfruktsmousse.
 
Middag Krämig gubbröra på kavring med rostade rödbetor & haricots verts. LT
 
Torsdag
Lunch Offentlig måltidens dag - Mustig korvgryta med chorizo & persilja med kokt ris.
Dessert Yoghurtpannacotta med hallonsylt.
 
Middag Offentliga måltidens dag - Husets smörgåstårta.
 
Fredag 
Lunch Viltfärsbiffar med messmörssås, stekt kulpotatis, haricots verts &  
svartvinbärsgelé. LT
Dessert Knäckigt äpple med vaniljgrädde.
 
Middag Pizza capricciosa.
 
Lördag 
Lunch Örtbakad kyckling med ajvarsås, ris & honungsrostade rotfrukter.
Dessert Kladdkaka med bär.
 
Middag Janssons frestelse med ägghalva. LT
 
Söndag
Lunch Portergryta med potatismos & ugnsrostade grönsaker.
Dessert  Vit chokladmousse med havreflarn.
 
Middag Ost- och broccolisoppa med mjukt bröd & pålägg. LT
 

Meny vecka 43 20/10 - 26/10

Meny vecka 43 i PDF-format

Måndag
Lunch Isterband med dillstuvad potatis & persiljeslungade morötter. LT
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk.
 
Middag Kokt fisk med ägg- & persiljesås, kokt potatis & gröna ärtor. LT
 
Tisdag 
Lunch Mangokyckling med curry & ris, varma grönsaker. 
Dessert Björnbärssoppa med vispad grädde.
 
Middag Ugnspannkaka med lingongrädde & riven morot. LT
 
Onsdag
Lunch Cornflakesfisk med potatismos, kall dillsås & varma grönsaker. LT 
Dessert Drottningkräm med kardemummagrädde.
 
Middag Stekt kycklingkorv med spenatstuvning & kokt potatis. LT
 
Torsdag
Lunch Sörmlandssoppa med tillbehör. LT 
Dessert Pannkaka med vispad grädde & sylt.
 
Middag Omelett med champinjonstuvning & kokt potatis. LT
 
Fredag 
Lunch Fisk á la Rut med kokt potatis, broccoli & gul morot. LT 
Dessert Ostkaka med saftsås.
 
Middag Rökt skinkgratäng med ananas & paprika, kokt potatis & varma grönsaker.
 
Lördag 
Lunch Husets kycklingbiffar med svampsås, klyftpotatis, lingonsylt & varma grönsaker. LT
Dessert Smulpaj med bär & vaniljgrädde.
 
Middag Världspastadagen - Krämig pastagratäng med basilika & varma grönsaker. LT
 
Söndag
Lunch Potatisens dag - Örtbakad fläskkarré med rödvinssky, potatisgratäng & 
timjansrostade rotfrukter. 
Dessert Mjuk äppelkaka med vaniljsås.
 
Middag Spenatsoppa med ägghalva, bröd & pålägg. LT

Meny vecka 44 27/10 - 2/11

Meny vecka 44 i PDF-format

Måndag
Lunch Krämig fiskgratäng med tomat & champinjoner, potatismos & gröna ärtor. LT 
Dessert Körsbärskompott med lyxgrädde.
 
Middag Ostgratinerade köttfärscrêpes med ratatouille. LT
 
Tisdag 
Lunch Stekt fläsk med löksås & kokt potatis, morötter & blomkål.
Dessert Björnbärskräm med gräddmjölk.
 
Middag Makaronipudding med rökt höns & kokt broccoli. LT
 
Onsdag
Lunch Köttfärssås & spaghetti med varma grönsaker. LT
Dessert Apelsinsoppa med vispad grädde.
 
Middag Omelett med sparrisstuvning & kokt potatis. LT
 
Torsdag
Lunch Panerad fisk med gräslökssås, kokt potatis & gröna ärtor. LT
Dessert Persika med vispad grädde.
 
Middag Pytt i panna med stekt ägg & rödbetor.
 
Fredag 
Lunch Fläskbog med rotmos, senap & varma brytbönor.
Dessert Svartvinbärskräm med gräddmjölk.
 
Middag Halloween - Värmande pumpasoppa med ingefära & chili med mjukt bröd & pålägg. LT
 
Lördag 
Lunch Alla helgons dag - Ugnsstekt kycklinglårfilé med rostade rotfrukter & bearnaisesås.
Dessert Morotskaka.
 
Middag Varmkorv med tillbehör & potatismos.
 
Söndag
Lunch Dillkött med morötter, kokt potatis & rostade rödbetor.
Dessert Brylépudding.
 
Middag Grönsaksbiffar med morotstzatziki, klyftpotatis & varma grönsaker. LT
 
 
Öppna sidomeny