Menyer för boende
Menyer för de som bor på äldre- och demensboenden.
De som bor på kommunens boenden får sin mat serverad på respektive avdelning. Den boende serveras frukost, lunch, middag och flera mellanmål. Här nedan finns meny för lunch och middag kommande veckor. Varje dag serveras dessert efter lunchen.
Det kan bli ändringar i menyn beroende på vilka råvaror som finns hos leverantörerna.
Läs mer om restaurangerna som har öppet för allmänheten och om menyerna.
Meny vecka 18 28/4 - 4/5
Måndag
Lunch Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås, gröna ärtor & lingonsylt. LT
Dessert Apelsinsoppa med lyxgrädde.
Middag Couscouspytt med curryfrästa grönsaker, salladsost & vitlökssås. LT
Tisdag
Lunch Ugnsgratinerad falukorv med tomat och lök med potatismos & varma grönsaker. LT
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk.
Middag Morotssoppa med ingefära, lime och salladsost, med mjukt bröd & pålägg. LT
Onsdag
Lunch Krämig pennepasta med kyckling och soltorkade tomater & varma grönsaker.
Dessert Fruktsallad med vaniljkesella.
Middag Köttfärsgratäng med potatis, salsa & majs LT.
Torsdag
Lunch Stekt sillflundra med potatismos, dillsmör & gröna ärtor. LT
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk.
Middag Gulaschsoppa med gräddfil, mjukt bröd & pålägg. LT
Fredag
Lunch Kycklinglårfilé med grönpepparsås, stekt kulpotatis & varma grönsaker.
Dessert Pannacotta med jordgubbsspegel.
Middag Varmkorv med potatismos och gärna med tillbehör som senap, ketchup, gurkmix & rostad lök.
Lördag
Lunch Fläskschnitzel med kokt potatis, persiljesmör & morotsmix.
Dessert Bärpaj med vaniljsås.
Middag Nuggets med ris, sötsur sås & varma grönsaker. LT
Söndag
Lunch Wallenbergare med potatismos, smält smör, gröna ärtor & rårörda lingon. LT
Dessert Citronfromage med maränger.
Middag Blomkålssoppa med ost, mjukt bröd & pålägg. LT
Meny vecka 19 5/5 - 11/5
Måndag
Lunch Sötsur kycklinggryta med ris.
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk.
Middag Grillad rostbiff med potatissallad & örtslungade primörer.
Tisdag
Lunch Köttfärssås med spaghetti & varma grönsaker. LT
Dessert Björnbärssoppa med kardemummaskorpa.
Middag Omelett med sparrisstuvning & kokt potatis. LT
Onsdag
Lunch Panerad fisk med remouladsås, kokt potatis & morötter med citrus. LT
Dessert Nyponsoppa med mandelbiskvier.
Middag Ostgratinerade champinjoncrepes med bechamelsås. LT
Torsdag
Lunch Dragondoftande kycklinggratäng med kokt potatis & varma grönsaker.
Dessert Svartvinbärskräm med gräddmjölk.
Middag Redd grönsakssoppa med mjukt bröd & pålägg. LT
Fredag
Lunch Örtbakad fisk med vitvinssås, kokt potatis & primörer. LT
Dessert Mango- och passionsfruktsmousse med maränger.
Middag Pytt i panna med stekt ägg & rödbetor. LT
Lördag
Lunch Fläskschnitzel med rostade rotfrukter och potatis, dragonsmör & varma grönsaker.
Dessert Kärleksmums.
Middag Krämig pennepasta med kyckling & soltorkade tomater med blomkål & romanesco.
Söndag
Lunch Viltfärsbiffar med potatismos, enbärssås, rostad broccoli & svartvinbärsgelé.
Dessert Citronfromage med citronzest.
Middag Potatis och purjolökssoppa med mjukt bröd & pålägg. LT
Meny vecka 20 12/5 - 18/5
Måndag
Lunch Grekisk fiskgratäng med oliver & salladsost, med potatismos & paprika med majs. LT
Dessert Fruktkräm med gräddmjölk.
Middag Frukostkorv med pepparrotssås, kokt potatis & varma grönsaker. LT
Tisdag
Lunch Kycklingkorv Stroganoff med ris & vax med brytbönor. LT
Dessert Fruktsallad med vaniljkesella.
Middag Ost- och broccolisoppa med mjukt bröd & pålägg. LT
Onsdag
Lunch Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås, gröna ärtor & lingonsylt. LT
Dessert Päronkräm med gräddmjölk.
Middag Matjesill med kokt potatis, ägghalva, gräddfil & bröd. LT
Torsdag
Lunch Pastrami med fransk potatissallad & picklad rödlök. LT
Dessert Jordgubbssoppa med lyxgrädde.
Middag Rotfruktsfrestelse med rökt höns & vitlöksdressing. LT
Fredag
Lunch Laxsås med spenat, dill och citron med pasta & varma grönsaker. LT
Dessert Vanilj- och rosmarinmarinerade jordgubbar med vaniljglass.
Middag Gratinerad korv med potatismos & varm majs. LT
Lördag
Lunch Ugnsstekt kycklinglårfilé, stekt kulpotatis, bearnaisesås & varma rotfrukter.
Dessert Kladdkaka med bärkompott.
Middag Krämig pastagratäng med basilika & varma grönsaker. LT
Söndag
Lunch Örtbakad fläskkarré med potatisgratäng, skysås & brysselkål.
Dessert Hallonmousse med mandelcrunch.
Middag Broccolipaj med pepparrotskräm. LT
Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Öppna sidomeny