Kluster - samarbete mellan branscher

Kluster är för dig som vill samarbeta med andra företag inom din bransch. Genom att tillsammans skapa en plattform för utveckling, innovation och koppling till akademin kan branscher växa tillsammans.

 

Bygg- och anläggningsnätverket

Kluster för dig inom bygg- och anläggningsbranschen. På agendan ligger lokal utveckling och samarbete. Frågor som ofta diskuteras är bland annat upphandling, etablering och samarbetet med kommunen. 

Anmäl dig via mail till naringsliv@nykoping.se

IT

Ett kluster för dig som vill vara med att långsiktigt sätta Nyköping på den nationella IT kartan och bidra till en hållbar utveckling av branschen.

En stark IT-sektor gynnar alla företag i regionen. Klustret har hittills genomfört hackatons, haft inspirationsföreläsningar och startat en ekonomisk förening som de driver tillsammans.

Fokus på kompetensförsörjningen i branschen drivs via Branschforum.

Sörmlands Matkluster

Närproducerad mat i en bransch som utvecklas! Ett kluster för dig som står upp för närproducerad mat och främjar hållbart odlande. Läs mer på matklustrets webbplats. 

ESIC (East Sweden Infra Cluster) – samarbete längs Ostlänken

När Ostlänken ska byggas krävs spetskompetenser och samarbeten. ESIC är för dig som vill göra affärer och knyta nya samarbeten under vår tids största samhällsbyggnadsprojekt.

Allt från städföretag, byggkonsulter, trävaruföretag eller fastighetsägare ingår i klustret. Läs mer på ESIC:s webbplats 

Agro Sörmland – Gröna näringar

Klustret för dig inom gröna och biobaserade näringar i Sörmland. Klustret erbjuder bland annat mötesplatser, omvärldsbevakning, inspiration och stöd för utveckling och innovation. Läs mer på Agro Sörmlands webbplats

Kontakta oss

Näringslivsenheten

E-post:
naringsliv@nykoping.se

Telefon Kundservice:
0155-24 80 80

Telefontid:
Vardagar kl. 09.00-16.00

Postadress

Nyköpings kommun
Näringslivsenheten
611 83 Nyköping

Besöskadress: Näringslivets hus, Västra Storgatan 38

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny

Nyheter