Företagsbesök: Kiropraktorkliniken Nyköping

19 april 2024
Företag och näringsliv Företag och näringsliv Företag och näringsliv - Driva företag Företag och näringsliv - Näringsliv i Nyköping

För en kort tid sen besökte Näringslivsenheten Kiropraktorkliniken Nyköping. En klinik som har funnits i stan i 45 år.

Medarbetarna på Näringsliv och politiska representanter träffar regelbundet företagare i kommunen. Besöken är ett sätt att främja dialog och samverkan och samtidigt lyssna in det företagen vill förmedla om sin situation till kommunen.

Maud Kellner är kiropraktor med examen från National College of Chiropractic i Chicago, USA. En utbildning som då under 70-talet betraktades som den främsta och den enda som rekommenderades av yrkesförbundet. Här i Sverige föll yrket under kvacksalverilagen, medan det idag är det känt att manipulativ behandling av ryggkotorna, vilket främst syftar till att lindra symtom som är relaterade till ryggraden, är en effektiv metod för många människor och utgör ett alternativ för att behandla akut smärta.

Som exempel på en framgångsfaktor berättar Maud Kellner om vikten av det personliga mötet. Hennes receptionist Mia Isacsson spelar också en viktig roll både i mötet med patienterna samt att hantera företagets administrativa uppgifter.

Företagsbesök

Kiropraktorkliniken Nyköping är ett av alla företag Näringslivsenheten besökt under året. 
Vill du att vi besöker ditt företag? Kontakta oss naringsliv@nykoping.se