Tärnö Säteri - Sveriges största inomhusarena för träning och tävling inom ridsport

19 mars 2024
Företag och näringsliv Företag och näringsliv

Sveriges största inomhusarena för träning och tävling inom ridsporten ligger i Nyköpings kommun. Nämligen på Tärnö Säteri i Vrena.

Det är en unik satsning som ägarna av Tärnö Säteri i Vrena har arbetat med sedan de förvärvade godset för ca 4 år sedan. Tina Ratcovich Eriksson och Dan Eriksson är sanna entreprenörer och har ett stort hjärta för såväl nationell som internationell ridsport

Området har förutom två stora sammanbyggda ridhus, ytterligare ytor för arenor för utomhus ridning, flexibla hagar och inomhusboxar för gästande hästar samt samarbete med veterinär, hovslagare, equiterapeuter, mentala coacher och ett inbyggt gym. 

Det lockar idag stora delar av såväl den svenska som den europeiska eliten, som väljer Tärnö Säteri av fler anledningar. Dels p.g.a den högkvalitativa anläggningen men också med anledning av det strategiska läget. 

Ny restaurang och butik

Kommande restaurangsatsning och tillhörande butik gör den enorma anläggningen även intressant för större lantbruks- och jaktmässor, och kanske en kommande plats för större inomhuskonserter med en publikkapacitet på ca 6 000 personer! 

Hållbarhet är genomgående det stora fokuset och det är alltigenom mycket noga materialval i konstruktioner och byggnadsmateriel för att bidra för minskat klimatavtryck. För Tina och Dan är det viktigt att arbeta med hållbar utveckling och att hållbarhetsmålen ska vara integrerade i verksamheten. 

Tärnö Säteri är ett av flera företag där kommunens näringslivsenhet gjort företagsbesök under våren.