Service- och driftstekniker, administratör och kommunikatör

Inom Sörmlandskustens räddningstjänst finns inte bara brandmän, brandinspektörer eller brandingenjörer. En rad stödfunktioner behövs för att skapa ett brett säkerhets- och trygghetsarbete.

Service- och driftstekniker

Som service- eller driftstekniker arbetar man med fastigheter, släckredskap, räddningsmateriel och räddningsfordon. Man kan även ha en roll i den operativa organisationen som brandman, styrkeledare eller insatsledare. 

Administratör

Administratörerna arbetar med administrativa uppgifter som till exempel diarieföring, fakturor och löner. De hanterar också kursanmälningar och förfrågningar som kommer via e-post, brev och telefon. De arbetar med arkivering, beställer kontorsmaterial och tar emot besökare i vår reception.

Kommunikatör

Kommunikatören ansvarar för intern och extern kommunikation. Arbetsuppgifterna består bland annat av att stödja chefer med kommunikation, ta fram informationsmaterial, ha kontakt med media, samordna budskap, planera för informationsaktiviteter och möten. Att sköta kommunikationen både internt och externt vid kriser och allvarliga händelser är också en viktig del av kommunikatörens arbete. 

Kontakta oss

Sörmlandskustens räddningstjänst

0155-24 75 00
raddningstjansten@nykoping.se

 
 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny