Buss, flyg och tåg

På väg till eller från Nyköping? Här hittar du samlad information om olika resor. För tidtabeller och prisuppgifter hänvisar vi till respektive trafikoperatör.

Planera din längre resa i kollektivtrafiken med hjälp av reseplaneraren.

Bussar

Stads- och regionbussar

Sörmlandstrafiken tar dig runt i centralorten Nyköping, till tätorterna på landsbygden och i hela Södermanland. På webbplatsen hittar du information om tidtabeller och priser med mera. 

Hitta din resa enkelt i appen: ladda ner gratisappen Sörmlandstrafiken, finns både för Android och iPhone.

Du kan också ringa Trafikupplysningen: 0771-22 40 00.

Läs mer om trafikavtalet som gör att vi bland annat har elbussar i stadstrafiken. 

Läs om Bussens dag i Nyköping.

Flextrafik

Flextrafik införs från och med 11 december 2023 som ett pilotprojekt i Nyköpings kommun. Det är en form av anropsstyrd kollektivtrafik där du själv ringer och beställer din resa tidigast 14 dagar och senast en timme innan din önskade resa.

Trafiken körs av gröna mindre bussar och totalt finns 122 flexplatser fördelade inom Nyköpings tätort. Flexplatserna ligger inom områdesgränser som anger var Flextrafik gäller. Dessa områden är de samma som de tidigare servicelinjerna trafikerat. 

Du bokar din resa hos Sörmlandstrafiken på telefonnummer 0771-22 40 00.
Flextrafiken körs på vardagar mellan 09.00-14.00 samt lördagar 10.00-14.00. 

Här kan du läsa mer om Flextrafiken på Sörmlandstrafikens webbplats. 

Expressbussar

Ett flertal expressbussar angör Nyköpings bussterminal. För tidtabeller och biljetter, vänligen se respektive bussbolags webbplats:

Rederibussar

Flera rederier ordnar busstransporter till och från sina färjor och kryssningsfartyg. För tidtabeller och biljetter, vänligen se respektive rederis webbplats:

Flygbussar

Ett flertal busslinjer går till och från Stockholm Skavsta Flygplats. För tidtabeller och biljetter, vänligen se respektive bussbolags webbplats:

  • Flygbussarna
    - Stockholm (Cityterminalen ca 80 min)
    - Norrköping (Centralstationen ca 50 min)
    - Linköping (Fjärrbussterminalen ca 90 min)
  • Sörmlandstrafiken Buss 515
    - Nyköping (Bussterminalen ca 15 min)

Tåg

Att resa med regionaltåg mellan Nyköping och Stockholm tar cirka en timme. Från Nyköping tar du dig även smidigt med tåg till Norrköping.

Biljetter och information hittar du via Mälartåg genom webbplatsen malartag.se eller Mälartågs app.

Biljetter kan också köpas på Pressbyrån vid tågstationen.

Om du vill köpa resa vidare med andra tåg, se biljetter och tider på SJ:s webbplats. Det blir en extra bokningsavgift om du köper Mälartågs biljetter via SJ.

Pendla i Mälardalen

Movingo är en biljett för dig som pendlar eller reser ofta i Mälardalen. Biljetten gäller på SJs avgångar med Movingo-giltighet, på Trosabussen, på Tåg i Bergslagen och i all lokaltrafik som bedrivs av SL, Sörmlandstrafiken, UL, VL, Länstrafiken Örebro och Östgötatrafiken.

Se Movingos webbplats för mer information.

Flyg

Stockholm Skavsta flygplats ligger 7 kilometer från Nyköpings centrum och 10 mil sydväst om Stockholm. Härifrån kan du resa till drygt 50 olika destinationer i Europa. Skavsta har café, restaurang, bar och taxfreebutik.

Se Stockholm Skavsta flygplats webbplats för mer information.

För att resa mellan Nyköping och Skavsta tar du lokalbuss, läs mer på Sörmlandstrafikens webbplats.

Öppna sidomeny

Nyheter