Bussdesigntävlingen 2017

För andra året i rad kammade Bryngelstorpskolan hem vinsten i bussdesigntävlingen 2017! Nu var det klass 6 som fick en egen buss.

Stort grattis till klass 6 som med sin turkosblå buss med budskapen "Vi kan, vi vill, vi vågar" och "#tillsammans" fick de flesta rösterna, hela 22,5 % (489 st). Se den totala fördelningen av röster längst ner på sidan.

winner.jpg

Agnes, Erik, Maja och Felicia har ritat bidraget som får pryda nästa års unika buss i Nyköpings stadstrafik.

2174 röstade via webben och i Stadshusets foajé

Totalt 2174 personer röstade via nykoping.se och i Stadshusets foajé där bussmodellerna var utställda under hösten. I början av januari 2018 började klassens alldeles egna buss att börja rulla på gatorna i sällskap av våra två andra unika bussar. Beskedet att just klass 6 är årets vinnare levererades tillsammans med tårta under stort jubel från klassen. Strax efter nyår var det premiärtur för hela klassen.

tårta.png

Tema 2017: framtidens resor

Temat för 2017 års tävling var "framtidens resor" med värdeorden "tillsammans, smart och miljövänligt". Kreativitet och hur väl eleverna förhållit sig till temat och värdeorden bedömdes av en jury som bestod av en grupp medarbetare i Nyköpings kommun. Juryn tog hänsyn till elevernas kreativitet, hur de kopplade sin idé till temat och värdeorden samt hur elevgruppen hade samarbetat kring sitt förslag. Röstningen pågick 27 oktober - 10 november 2017.

Vinnarbussen

buss_2018.png

Statistik i röstningen

Statistik_vinnare.png

Öppna sidomeny