brandingenjör

Martin - brandingenjör

Det är Martins första jobb som brandingenjör efter utbildningen vid brandhögskolan i Haugesund, Norge och Revinge i Skåne. Han arbetar även som insatsledare. – Jag trivs jättebra med jobbet! Jag känner att arbetsgivaren litar på mig och vågar ge mig mycket ansvar, säger Martin.

Om mig

Intresset för räddningstjänsten hade jag redan som liten, min bror är också brandingenjör. Jag vill hjälpa människor och bidra till ett tryggare samhälle.

Jag tycker om att prova nya saker. Längtan efter något nytt gjorde att jag sökte mig till utbildningen i Norge. Jag ville uppleva ett nytt land, naturen lockade också med fjordarna och havet.

Just havet är också något jag uppskattar med Nyköping. Båtliv är ett av mina intressen. Min sambo och jag bor vid Brandholmen, vi kan promenera till vår båt som ligger vid en brygga där.

Vad gör du på jobbet?

Jag jobbar på Sörmlandskustens räddningstjänst med placering i Nyköping. Vi tillhör Nyköpings kommun men ansvarar också för ytterligare tre kommuner: Oxelösund, Trosa och Gnesta.

Min funktion finns inom rådgivning och myndighetsutövning. En stor del är förebyggande arbete kring brandskydd. Vi gör också tillsyner för att kontrollera brandskyddet på exempelvis skolor, nattklubbar och hotell.

I Nyköping pågår förberedelser inför byggstarten av Ostlänken. Jag deltar i projektet, främst med risk- och säkerhetsfrågor.

Jag har också en operativ roll som insatsledare och rycker ut tillsammans med räddningsstyrkan. 

Vad är bäst med ditt jobb?

Sörmlandskustens räddningstjänst är liten om man jämför med storstäderna. Tjänsterna här är breda och man har flera ansvarsområden i en tjänst.

Jag tycker om variationen och ansvaret. Jag känner verkligen att arbetsgivaren har förtroende för mig och ger mig ansvar. Det finns också en frihet att själv forma sin dag och att få utvecklas inom olika områden.

Skulle du rekommendera andra att jobba här?

Absolut, arbetsgivaren är en stor anledning till det. Jag trivs jättebra på jobbet men också med att bo i Nyköping.

Kontakta oss

Human Resourses

Personalavdelningen
växel 0155-24 80 00
hr@nykoping.se

 

Besöksadress:

Stadshuset
Stora Torget, Nyköping

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny

Nyheter