Husfasaden för ingången till jobbtorg. Brun tegelbyggnad , texten Välkommen till jobbtorg på dörren och en skylt där det står Social omsorg

Jobbtorg – stöd för arbetssökande

Jobbtorg är en kommunal verksamhet som hjälper kommuninvånare som står utanför arbetsmarknaden med olika insatser. Jobbtorg utvecklar, stödjer och vägleder människor på vägen mot att ett yrkesliv.

Arbetet på Jobbtorg sker i nära samarbete med bland annat Campus i Nyköping som erbjuder svenska för invandrare (SFI) och Arbetsförmedlingen.

Jobbtorg har sina lokaler på Västra Kvarngatan 42 i centrala Nyköping. Alla är välkomna att hälsa på, både de som vill få hjälp att komma in på arbetsmarknaden och företagare som vill hitta praktikanter eller erbjuda arbetsträning och anpassade anställningar.

Jobbtorg är en mötesplats och en arbetsplats där det finns datorer och stöd för att till exempel skriva sitt CV.

Tips och kartläggning

Verksamheten riktar sig till invånare som har eller riskerar att få ekonomiskt bistånd. Deltagarna i Jobbtorgs verksamhet får hjälp med en personlig kartläggning av sina kunskaper, förmågor och talanger. Personer kan också få hjälp och tips på kompetenshöjande insatser som kan förbättra deras möjligheter att få jobb.

Den främsta uppgiften för Jobbtorg är att på olika sätt stötta kommuninvånare som är arbetslösa att få en egen hållbar försörjning.

Arbetsmarknadspraktik

Nyköpings kommun kan som arbetsgivare erbjuda deltagarna arbetsmarknadspraktik i någon av kommunens verksamheter. Enligt beslut i kommunstyrelsen ska kommunens verksamheter bidra till att få ut individer i arbete genom att erbjuda dem jobb. Jobbtorg hjälper verksamheterna att matcha sina behov med de deltagare som kan ta ett jobb.

Samarbete

Arbetet på Jobbtorg bygger på nära samarbete mellan Jobbtorg, verksamheter, fackliga organisationer, Arbetsförmedlingen och Campus. En del av dem som ansluter till Jobbtorg blir inspirerade att studera vidare eller gå till andra jobb.

Kontakta oss

Adress och öppettider

Västra Kvarngatan 42

Öppettider

Tisdagar klockan 9-12
Onsdagar klockan 13-16
Torsdagar klockan 9-12

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny

Nyheter