Dina förmåner

Vår kommun rymmer många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter där du är med och gör skillnad. Vi vill att du ska ha det så bra som möjligt när du är anställd i hos oss och ger dig därför följande förmåner.

Som medarbetare i Nyköpings kommun har du möjlighet till ett antal förmåner. Följande förmåner är dels från det gemensamma kollektivavtalet Allmänna bestämmelser (AB), samt specifika förmåner för Nyköpings kommun.

Balans i livet

Vi är måna om att våra medarbetare har en bra balans i livet mellan arbete och privatliv. Här kan du läsa om villkor som gynnar balans i livet.

 • Semester
  Som medarbetare har du minst 25 semesterdagar. När du fyllt 40 får du 31 dagar. När du fyller 50 år får du 32 dagar, alltså drygt sex veckors semester.
 • Växling av semesterdagstillägg till semesterdagar
  Som medarbetare med 40-timmars arbetsvecka har du möjlighet att ansöka om att växla ditt semesterdagstillägg mot fler semesterdagar. Antalet extra semesterdagar är 5 eller 6 beroende på hur många ordinarie semesterdagar du har.
 • Tillägg till föräldrapenningen
  Om du har varit sammanhängande anställd i 180 dagar, får du under 180 dagar av föräldraledigheten ett tillägg (förutsatt att du får föräldrapenning från Försäkringskassan). Tillägget motsvarar 10 procent av lönebortfallet. 
 • Flextid
  I flera av Nyköpings kommuns verksamheter tillämpas flextid, vilket innebär att du som medarbetare har möjlighet att själv påverka din arbetstid inom givna ramar med hänsyn till verksamhetens krav och behov.
 • Pension
  Utöver den allmänna pensionen från Pensionsmyndigheten har du som medarbetare i Nyköpings kommun även en tjänstepension/avtalspension. Du bestämmer själv hur en viss del av pensionen ska förvaltas.

Din hälsa

 • Friskvårdsersättning
  Som anställd i Nyköpings kommun får du ett friskvårdsbidrag på upp till 2000 kronor per år. Friskvårdsbidraget administreras av Epassi, via deras webbplats, Epassi.se, kan du bland annat söka upp leverantörer av friskvård, logga in och se ditt friskvårdssaldo med mera.
  Du som medarbetare har också möjlighet till rabatterade priser hos vissa friskvårdsaktörer i Nyköping via vår personalförening.
 • Rökfri arbetstid
  I Nyköpings kommun har vi rökfri arbetstid. Rökfri arbetstid innebär att det inte är tillåtet att röka på betald arbetstid. Rökfri arbetstid införs för att skapa bra förutsättningar för god hälsa och en bra miljö. 
 • Ersättning för läkarkostnader
  Som medarbetare kan du få sjukvårdsersättning. Sjukvårdsersättning innebär att Nyköpings kommun ersätter dig som medarbetare för den patientavgift du har haft vid sjukvårdsbesök.
 • Personal- och konstförening
  Som anställd hos oss blir du automatiskt medlem i Nyköpings kommuns personalförening. Föreningen erbjuder allt från teaterresor, fritids- och kulturaktiviteter till rabatter i många av Nyköpings butiker och friskvårdsföretag. Alla anställda kan också bli medlem i konstföreningen Konturen där utlottning av konst sker varje år.
 • Motionshall i Stadshuset
  Personalföreningen driver en motionshall i Stadshusets källare. Där kan du styrketräna, spela bordtennis och även delta på gruppträningspass. 
 • Företagshälsovård
  Nyköpings kommun har upphandlat företagshälsovård som arbetar både förebyggande och rehabiliterande för att medarbetarnas hälsa och kommunens arbetsmiljöer ska vara så bra som möjligt. När du som är medarbetare i Nyköpings kommun har fysiska eller psykiska problem som är arbetsrelaterade finns det möjlighet att få hjälp av företagshälsovården.

Belöning till Årets vägvisare

Varje år utser vi Årets vägvisare, utifrån kategorierna: årets chef, årets arbetsmiljöinsats, kreativitet och professionellt bemötande. 

Vi vill belöna de medarbetare och chefer som gör ett bra jobb och som uppskattas av andra. Alla anställda har möjlighet att nominera och en jury utser sedan vinnaren. På den årliga ledardagen presenteras vinnarna som får en vinstsumma att använda till kompetensutveckling.

Kontakta oss

Human Resources

HR-enheten
växel 0155-24 80 00
hr@nykoping.se

 

 

 

 

Besöksadress:

Stadshuset
Stora Torget, Nyköping

Organisationsnummer
212000-2940

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny

Nyheter