UngDrive

Nyköpings kommun erbjuder 20st platser till UngDrive Academy - Sveriges största och mest populära entreprenörskapsutbildning på sommarlovet. Starta företag inom vad som helst, solo eller tillsammans med vänner. 

Med hjälp av inspiration, workshops, coaching, säljträning samt ett startkapital får alla deltagare starta upp egna affärsidéer som man förverkligar under sommarlovet - med hjälp av riktiga entreprenörer. Utöver detta kommer du få lära känna många nya människor, utvecklas som person och framförallt ha riktigt roligt!

Varför satsar Nyköpings kommun på UngDrive?

För att vi vill stimulera till intresse för företagande och entreprenörskap i tidig ålder. UngDrive Academy ger möjlighet att göra det på riktigt, att ta fram en affärsplan med en riktig produkt eller tjänst, att förstå sin marknad, att lära sig om försäljning och att förstå hur man får ekonomin att gå ihop i ett riktigt företag. Dessutom under handledning av unga coacher som gjort motsvarande resor själva.

 • Vem kan ansöka?
  Du som går årskurs 9 samt årskurs 1 och 2 på gymnasiet. Inga förkunskaper krävs!

 • Får man lön? 
  Som deltagare i UngDrive Academy får du en utbildning, coaching och ett startkapital på 1 500 kr som du får behålla. Du får ingen lön utöver det, men alla pengar du tjänar på ditt företag är dina egna.

 • Var är det?
  Fysiska träffar sker på Näringslivets hus, Västra Storgatan 38, Nyköping

  Viktiga datum för fysiska och digitala träffar:

  23 maj 17:30 - 19:00 - Infoträff för antagna + föräldrar (Näringslivets hus)
  16 (söndag) - 20 juni (torsdag) 09:00 - 16:30 - Kickoffvecka /Utbildningsvecka (Näringslivets hus)
  9 juli 09:00 - 16:00 - Nationell säljdag (Digital träff)
  19 juli 12:00 - 18:00 - Avslutning (Näringslivets hus)
   
  Övrig tid driver man sitt företag där man själv önskar.

 • När är sista ansökningsdag?
  Tisdag 30 april 2024

Läs mer om UngDrive Academy och ansök på: ungdrive.se/academy

UngDrive genomförs i samarbete med Sörmlands Sparbank och Oxelösunds kommun inom ramen för feriepraktik. För mer information kontakta Näringslivsenheten naringsliv@nykoping.se

Öppna sidomeny