Så här går en rekrytering till

Vad roligt att du är intresserad av att börja arbeta i Nyköpings kommun! För att säkerställa att vi är rätt för varandra går vi igenom följande steg i en rekrytering. 

När du söker jobb hos oss finns det mycket att läsa om oss på vår hemsida och på sociala medier. Ju mer du sätter dig in i hur det är att jobba hos oss desto mer får du ut av rekryteringsprocessen och intervjuer.

1. Annons

Du hittar våra lediga jobb här på webbplatsen och även på LinkedIn. Vi annonserar även på Arbetsförmedlingen  och Offentliga jobb. Ett tips är att spara annonsen så att du har den även när den inte finns kvar på hemsidan längre.

2. Ansökan

  • Du skickar in din ansökan via länk i annonsen där du loggar in/skapar en inloggning via Offentliga jobb. Har du en profil sedan tidigare kan du uppdatera den.
  • Du kan fylla i en CV-mall eller bifoga eget CV och ett personligt brev. I ditt personliga brev, som är max en A4, vill vi att du förklarar varför du är intresserad av tjänsten och varför du tror att du skulle passa för tjänsten.
  • Om du önskar systemstöd vänligen ring Offentliga jobbs supporttelefon 0771-693 693.
  • När du skickat in din ansökan får du en e-postbekräftelse av oss.
  • Om du har några frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Kontaktuppgifter till den person som bäst kan svara på dina frågor finns alltid i annonsen.

3. Intervjuer

Efter bedömning av ansökningarna bjuder vi in de kandidater som bäst matchar vår kravprofil till en första intervju. När vi träffas har du förberett dig med frågor kring det du undrar över. Vi frågar om ditt löneönskemål relativt tidigt i processen. Om vi efter första intervjun kommer överens om en fortsatt rekryteringsprocess kan det bli aktuellt med en andra intervju.

Syftet med intervjuerna är att din bild av Nyköpings kommun som arbetsgivare ska förtydligas och att vi ska kunna bilda oss en så objektiv uppfattning som möjligt om din kompetens, dina färdigheter och din personlighet. Vi vill att du tar med dig intyg från tidigare jobb och utbildningar samt dina betyg.

4. Referenstagning och personlighetsanalys

Vi har som princip att prata med två eller tre referenspersoner, varav minst en från arbetsledande ställning. Förbered gärna dessa referenser i god tid.

Om vi rekryterar till en roll där det ställs krav på specifika färdigheter genomför vi en personlighetsanalys som en del av urvalsprocessen. Om du sökt en chefsroll hos oss genomför vi personlighetsanalyser för att säkerställa att du matchar de krav vi har på våra chefer.

5. Erbjudande

När vi är klara med urvalsprocessen påbörjas löne- och avtalsförhandlingar. När en överenskommelse har nåtts skrivs anställningsavtalet. Beroende på vilken typ av tjänst det rör sig om erbjuds du antingen tillsvidareanställning, visstid- eller provanställning. Läs gärna mer om våra förmåner för anställda. 

6. Introduktion

När du börjar hos oss är det viktigt för oss att du känner dig välkommen och får en bra introduktion för ditt nya uppdrag.

7. Din upplevelse är viktig för oss!

Vi är måna om att du oavsett om du blir anställd eller inte känner att du har fått en positiv upplevelse i rekryteringsprocessen.

Vi arbetar med att kommunicera och återkoppla löpande. Återkoppling till de kandidater som inte gått vidare i processen sker så snart det är möjligt. Då en rekryteringsprocess kan ta allt från ett par veckor upp till flera månader är det svårt att säga en exakt tidpunkt.

Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor. Och du – även om du inte är aktuell för sökt tjänst kan det dyka upp nya tjänster att söka framöver. Så fortsätt och håll utkik!

Kontakta oss

Human Resources

Personalavdelningen
växel 0155-24 80 00
hr@nykoping.se

Besöksadress:

Stadshuset
Stora Torget, Nyköping

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny

Nyheter