Näringslivsdagen 8 mars

22 februari 2024
Företag och näringsliv Kommun och politik Företag och näringsliv Kommun och politik

Nyköpings kommun är en av arrangörerna för årets näringslivshändelse i Nyköping: Näringslivsdagen den 8 mars, en mötesplats för utbyte och inspiration. 

Tillsammans med Oxelösunds kommun och Företagarna Nyköping/Oxelösund blir flera arenor runt torget mötesplatser med olika innehåll. 

– Vårt mål med dagen är att skapa flera arenor runt stora torget för Nyköpings näringsliv att träffas på och inspireras av varandra, för att vi ska skapa tillväxt hos Nyköpings företagare. Att vi har ett rikt, växande och välmående näringsliv är otroligt viktigt för Nyköping, både här och nu och för framtiden, säger Ola Pettersson, divisionschef för Näringsliv, kultur och fritid. 

Se programmet

Evenemang på flera platser

På Culturum, Näringslivets hus, i Stadshuset och på Campus Nyköping samlar vi fler intressanta teman, talare och panelsamtal, liksom mässa och utställningar. Stora torget bli Näringslivets torg och en foodcourt med matentreprenörer kommer att finnas på plats, underhållning och pridutdelningar sker från stadshustrappan. Även den som inte ska delta under dagen är välkommen att ta del av programmet på Näringslivets torg.

De fyra nodernas teman är:

  • Culturum - Nyköping och Oxelösund i världen
  • Näringslivets hus – Hur kan du förändra världen
  • Stadshuset – Service, tillväxt och etablering
  • Campus Nyköping – Kompetensförsörjning för framtida konkurrenskraft

 

Föreläsare 

  • Michael Dahlén - professor i ekonomi och lyckoforskare vid Handelshögskolan i Stockholm.
  • Sara Wimmercranz - utsedd till en av Sveriges mäktigaste techinvesterare av Dagens Industri, Supertalang av Veckans Affärer, en av Näringslivets Mäktigaste kvinnor av Veckans Affärer. Hon är även en av drakarna i Draknästet på SVT.
  • Benjamin Dousa - Nytillträdd VD för Företagarna. Tidigare VD på Timbro, utbildad vid Handelshögskolan i Stockholm och författare.
  • Mikael Arndt- En av Sveriges främsta föreläsare inom försäljning och målsättning.
  • Christina Steili - blandar skratt med forskning och djupaste allvar. Sätter tummen på välbekanta dråpliga situationer på en arbetsplats och belyser vikten av eget ansvar för kultur och miljö.

Program

Se programmet

Anmälan stängde 23 februari. Begränsat antal platser.