Design och UF

Teknikprogrammet har under åren haft flera framgångsrika UF-företag. Här har vi listat några av dem. 

  • 2022. Bulbus UF, Edvin, Arvid, David och Adam. Vann Årets hantverkare i Sörmlands UF-mässa 2022. Produkten är egentillverkade taklampor för den designintresserade och med ett hjärta för miljön. Läs mer om Bulbus UF här. 

Bulbus UF 2022 David, Arvid, Edivin och Adam vinnare Årets hantverkare (3).JPG

  • 2021. JOCE UF, med Ossian Fiander och Jesper Johansson, tillverkar kamerautrustning till ett konkurrenskraftigt pris för den entusiastiska fotografen som filmar på en avancerad nivå. JOCE UF representerade Södermanland på Alumninästet Grand Finale, efter att ha vunnit det regionala alumninästet, och vann där pris för bästa pitch. Här kan du se en film från finalen.

Ossian Fiander och Jesper Johansson

  • 2021. Michael Arpnäs och Magnus Larsson, lärare på Teknikprogrammet på Nyöpings gymnasium utsågs till "Årets UF-lärare”. Hipp, hipp, hurra!! 

Michael Arpnäs och Magnus Larsson, Årets UF lärare 2021.jpg

Firarbild Designer Lights UF 2020.jpg

Elis Lindström, Izac Granander och Waldemar Samuelsson

  • 2019 vann eleverna Olle och Isak första pris i samma kategori, Årets Hantverk på UF-mässan i Katrineholm 23 mars. Film om Olle och Isak och deras UF-företag, Easy Light UF, hittar du längre ned på sidan.

20190410_160504.jpg

  • 2015. Wapa DesignUF från 2015 är ytterligare ett exempel på ett innovativt UF-företag på Teknikprogrammet. De lyckades genom digitala processer sälja sina välproducerade väggklockor genom sportbilstillverkaren Koenigseggs egen websida, vilket UF-företaget fick enorm uppmärksamhet för. Det som sticker ut extra med Wapa Design och som är viktiga kombinationer för framgång inom Ung Företagsamhet, är en bra idé ihop med bra utrustning samt bra exponering, i det här fallet Koenigsegg. Här kan du titta på Wapas egen processfilm.

Andreas_och_Pierre Wapa Design 2020.jpg

Andreas Åkesson och Pierre Wigardt, Wapa Design. 

Läs också gärna mer om Ung Företagsamhet på ungforetagsamhet.se.

Här kan du se en film om hur vi jobbar med UF på design och produktutveckling. 

Öppna sidomeny