Tre år på Kommunikation och design

Underrubrik saknas

Första året

Första året på samhällsprogrammet är mycket av ett basår, men redan här får du prova på din inriktning i kursen Film- och tv-produktion. Vi besöker också SVT och mediestudion på Tekniska museet i Stockholm. Ett nytt uppskattat ämne för alla samhällselever är psykologi.

Under årskurs ett (1) presenteras programmets olika inrikningar. På våren i årskurs ett gör du ett val av inriktning inför årskurs 2. Kommunikation och design motsvarar inriktning Medier, information och kommunikation på Mitt Gymnasieval.

Andra året

Nu börjar inriktningskurserna. Bland annat en spännande kurs som medieproduktion där du gör olika digitala arbeten som till exempel podcasts.

Du lär dig att kritiskt granska information, propaganda och reklam plus att analysera bilder och filmer. Du lär dig också att att hantera bild, grafik och text i Photoshop, Illustrator och InDesign.

Under detta år väljer många av våra elever att läsa foto, men du kan lika väl välja en helt annan kurs som till exempel ytterligare ett språk, bild eller mental träning. 

Tredje året

Under tredje året fördjupar du dig i inriktningskurserna samtidigt som du gör ditt gymnasiearbete. Detta arbete kan, till skillnad från på de andra samhällsinriktningarna, göras delvis som en produkt, till exempel i form av en webbsida, fotoutställning eller film.

Du kan också beredda din högskolekompetens genom att läsa mer engelska och/eller matte. Eller så ökar du på ditt medieintresse med en kurs i Film- och Tv-kunskap, Foto eller Digitalt skapande.

Kontakta oss

Resultatenhetschef
Johanna Bergman
073-426 87 29
johanna.bergman@nykoping.se

Studie- och yrkesvägledare
Zara Carlsson Thunström
073-082 92 38
zara.carlsson.thunstrom@nykoping.se

Kontakt Nyköpings gymnasium

0155-24 80 80
nykopingsgymnasium@nykoping.se

 

Besöksadress:
Svedelius väg 9, Nyköping 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny