RIG Kanot

I Nyköping ligger landets enda kanotgymnasium med riksintag. Det innebär att utbildningen är öppen för elever från hela landet och här varvas studier med målmedveten elitträning.

Här studerar alla vid något av Nyköpings gymnasiums nationella program. RIG Kanot har två discipliner: slätvatten och slalom. Du har nära mellan skolan, träningsanläggningarna och boendet. Du erbjuds utmärkta träningsförutsättningar.

Du får regelbundet genomföra tester och årligen genomföra träningsläger i internationell miljö liksom skidläger i uppbyggnadsperioden.

På RIG Kanot får du tillgång till de senaste rönen inom träning. För att ge dig de bästa förutsättningarna att uppnå dina högsta mål både idrottsligt och skolmässigt rekommenderar vi att du läser utbildningen under fyra år.

Läs mer om Kanotgymnasiet på Kanotförbundets webbsida.

Så här ansöker du

Kanotgymnasiet är ett Riksidrottsgymnasium. Det innebär att elever från hela landet kan söka hit. 

Fyll i blanketten och skicka till oss på Kanotgymnasiet senast 1 december året före du vill börja.

Du behöver dessutom söka till ett nationellt program på Nyköpings gymnasium.

Urval

Direkt efter ansökan rangordnas sökande efter idrottsmeriter och träningsbakgrund. I början av januari samlas en begränsad grupp sökande till en testhelg i Nyköping. Efter fysiska tester och intervjuer rangordnas de sökande ytterligare till slutlig antagning. Ett krav för att komma till testhelgen är att du har sökt Nyköpings gymnasium i första hand.

Antagning

En förutsättning för antagning är att du också kommer in på något av de program som du har sökt till i den ordinarie gymnasieskolan. De sökande rekommenderas starkt att förlägga sin prao-vecka hos oss för att se hur det är att gå på Kanotgymnasiet. I slutet av januari meddelas vilka som har antagits till Kanotgymnasiet.

Kontakta oss

Alexander Öström
076-777 75 21
alexander.ostrom@nykoping.se

Fredrik Wahlén
fredrik.wahlen@nykoping.seSvenska Kanotförbundet

Dag Johansson
dag.johansson@kanot.com

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny