NIU Innebandy

Är du intresserad av att kombinera dina gymnasiestudier med en fortsatt satsning på innebandy? Välkommen till Nyköpings gymnasium!

NIU vänder sig till dig som vill kombinera en seriös idrottssatsning med gymnasiestudier. Utbildningen erbjuder träning i din specialidrott upp till tre gånger i veckan på skoltid. Antalet platser är begränsade och uttagning sker på dina idrottsmeriter i kombination med dina grundskolebetyg.

NIU innebär att du studerar vid ett nationellt program vid Nyköpings gymnasium och får full behörighet för vidare studier. Du läser 400 poäng i din idrott inom ämnesfördjupning och individuellt val. Du läser både praktik och en del teori med ämnen såsom näringslära, skador, träningslära, doping, mental träning. Andra idrottsrelaterade kurser kommer att erbjudas som utökad studiekurs.

Antalet platser i är begränsade och uttagning sker på dina idrottsmeriter i kombination med dina grundskolebetyg.

NIU Innebandy vid Nyköpings gymnasium erbjuder följande:

  • Träning på Rosvalla.
  • Transport tillbaka till skolan efter förmiddagens träning.  
  • Tillgång till välutrustat gym och bra teorilokal på skolan.
  • Idrottsanpassat schema, studiecoacher och läxhjälp.
  • Träningskläder
  • Vi har ett nära samarbete med klubbarna främst i Sörmland men även i Östergötland. I möten med klubbarna diskuteras elevens utvecklingsplan och hur vi tillsammans kan kan hjälpa eleven.
  • Välutbildad instruktör och ett träningsinnehåll i enlighet med Svenska Innebandyförbundets riktlinjer och krav.

Så här anmäler du dig: 

1. Du fyller i en webbaserad anmälan på Svenska Innebandyförbundets webbplats senast 1 december.  

2. Alla spelare som sökt till oss kommer att kallas till en uttagningsträning i mitten av december. Kallelsen till träningen kommer till den e-postadress som du angett i ansökan.

3. Du genomför provträningen och vi intervjuar dig angående dina framtida studier.

4. Vi kommer sedan ge dig besked om du kommit in på NIU. Du måste även komma in på ett program på Nyköpings gymnasium för att gå NIU.

5. När du fått besked från oss att du blivit antagen måste du bekräfta till instruktören, Maria Hagfalk Woss, att du vill ha platsen. Annars går din plats till en av reserverna.

6. Du måste sedan söka ett gymnasieprogram, precis på samma sätt som alla andra elever på din skola söker till vanliga gymnasieprogram. Länk till Mitt gymnasieval.

Läs mer på Svenska Innebandyförbundets webbsida. 

Kontakta oss

Instruktörer

Maria Hagfalk
073 - 662 23 18
maria.hagfalk@nykoping.se

Margita Frost
073 - 773 78 67
margita.frost@nykoping.se

 
 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny