Elevservice

Här har vi samlat information som kan vara nyttig för dig som kommer från en annan kommun än Nyköping.

Boende och mat

Det finns ett elevboende för RIG Kanot: Du bor med cykelavstånd till skolan. Det finns daglig vuxennärvaro i verksamheten 40 timmar per vecka. Du hyr läsårsvis (10 månader) eller på helår (12 månader) och i månadshyran ingår bredbandsuppkoppling. På boendet serveras mat mot en avgift, då ingår frukost måndag till fredag samt middag måndag till torsdag. Lunch äter du på din skola utan extra kostnad.

Vi är behjälpliga med att hitta boende för elever som kommer utifrån till våra NIU-utbildningar. Du bor med cykelavstånd till skolan. Lunch äter du på din skola utan extra kostnad.

Ekonomi

Du som antas till en gymnasiutbildning får automatiskt studiebidrag. Inackorderingsbidrag kan sökas för hjälp med kostnaden för boende och resor till och från hemorten och detta bidrag varierar från år till år och från kommun till kommun. Ta kontakt med din kommun för att ta reda på vad som gäller dig. Din hemkommun står också för kostnaderna för det gymnasieprogram du valt. För NIU-elever skrivs ett avtal mellan skolkommun och hemkommun.

Dator

Alla elever vid Nyköpings gymnasium får en egen dator att använda under sin studietid.

Kommunikationer

Nyköping ligger längs den södra stambanan med mycket goda tågförbindelser norrut och söderut. Länsbussar ansluter till tåg som passerar Flen och Katrineholm och Swebus kompletterar tågtrafiken.

Kontakta oss

Resultatenhetschef

Johanna Bergman
073-426 87 29
johanna.bergman@nykoping.se

 
 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny