Försäljnings- och serviceprogrammet

Vill du få kunskap om olika handelsområden, hur man startar och driver företag, kundbemötande och sälj samt digital handel idag och i framtiden? Då ska du välja Försäljnings- och serviceprogrammet.

Utbildningen ger dig en yrkesutbildning och kunskaper för att kunna arbeta inom yrken som säljare, inköpare och butiksledare. Service- och tjänstesektorn är ett av de områden som växer snabbast idag och som ständigt söker duktiga medarbetare.

Programmet riktar sig till dig som vill: 

  • få kunskap om olika handelsområden
  • starta och driva företag
  • arbeta med kundbemötande och sälj
  • få kunskap om digital handel idag och i framtiden

Försäljnings- och serviceprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av försäljning och entreprenörskap. Vi blandar teori med praktiskt lärande och arbetar i projektform där din kreativitet, framåtanda, servicekänsla och säljförmåga utvecklas. Bland annat startar du och driver ett eget företag i form av Ung Företagsamhet.

Du får möjlighet att ha ditt arbetsplatsförlagda lärande, APL, i Nyköpingsregionen. Här lär du dig om yrket, att samarbeta och stärka din sociala kompetens. Under andra läsåret har du tre veckors APL och under årskurs tre har du praktik två dagar i veckan.

Inom ramen för programmet får du möjlighet att läsa in en grundläggande högskolebehörighet, och du kan även välja att läsa matematik som ger utökad behörighet

Kontakta oss

Försäljnings- och serviceprogrammet

Resultatenhetschef
Per Ivehammar 
073-773 71 04
per.ivehammar@nykoping.se

Studie- och yrkesvägledare
Felicia Zätterström
073-048 41 16
felicia.zatterstrom@nykoping.se

 

Kontakt Nyköpings gymnasium

0155-24 80 80
nykopingsgymnasium@nykoping.se


Besöksadress:
Västra Storgatan 42, Nyköping

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny