Tre år på Estetiska programmet

Vill du få högskolebehörighet samtidigt som du får syssla med musik och vara en del av en stark gemenskap? Välkommen till det estetiska programmet med musik- och samhällsinriktning.

Första året

Du läser samma baskurser som andra samhällsvetare, men du får också individuell undervisning i instrument eller sång.Till det kommer ensemblespel, körsång och musik- och gehörslära. Du behöver inte kunna spela något instrument när du börjar, men du bör vilja lära dig. Därmed får du en väl avvägd blandning mellan teoretiska ämnen och kreativ praktik.

Andra året

Vid sidan av musikämnen, svenska, historia, språk och andra samhällsämnen arbetar du också en del i projektform. Ibland arbetar du i projektform där flera ämnen ingår. Teori varvas med praktiska moment. Som elev i årskurs två ansvarar din klass också för en höstkonsert i kursen Estetisk kommunikation. Du får också arbeta med produktion i ordentliga studios där du lär dig spela in dig själv och andra.

Tredje året

Sista året. Det är nu som du och din klass sätter upp ett eget stort musikprojekt på en scen i Nyköping. Som vanligt läser du i övrigt samma kurser som samhällsvetarna. Med hjälp av valbara kurser skräddarsyr du din utbildning antingen mot samhällsämnen eller mot musik-/teater-ämnen.

Kontakta oss

Estetiska programmet

Resultatenhetschef
Johanna Bergman
073-426 87 29
johanna.bergman@nykoping.se

Studie- och yrkesvägledare
Zara Carlsson Thunström
0155-24 85 58
zara.carlsson.thunstrom@nykoping.se
 

Kontakt Nyköpings gymnasium

0155-24 80 80
nykopingsgymnasium@nykoping.se


Besöksadress:
Svedelius väg 9, Nyköping


 

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny