Tre år på Ekonomiprogrammet

På Ekonomiprogrammet arbetar vi i teman med flera kärn- och karaktärsämnen tillsammans. Du får bra överblick över hur dina kurser hänger ihop och hur de passar in i verkligheten utanför skolan. Vi gör studiebesök och vi arbetar med projekt som genomförs i samarbete med verkliga företag. Du utvecklar, steg för steg, ditt entreprenörskap, din förmåga att arbeta självständigt, ta ansvar och samarbeta. 

Årskurs 1

Under ditt första år på Ekonomiprogrammet får du en första inblick i företagens värld. Du besöker företag och kan genom dina studier få en bättre förståelse för deras verksamhet. Vi arbetar ämnesövergripande i teman och projekt där flera kurser kan vara inblandade, exempel på ämnen som kan beröras är: Demokrati, Hållbarhet, samt Brott och samhällspåverkan.

Moderna språk kan du läsa på nybörjarnivå eller fortsättningskurser.

Under årskurs ett (1) presenteras programmets olika inrikningar. På våren i årskurs ett gör du ett val av inriktning inför årskurs 2. 

Årskurs 2 och 3

Under ditt andra och tredje år på Ekonomiprogrammet fördjupar du dina kunskaper i ekonomi och företagande genom olika projektarbeten och genom att starta och driva ett UF-företag. Du kan välja att fördjupa dig inom ekonomi och företagande eller inom juridik. Inriktningen ekonomi och företagande ger dig möjlighet att bli Diplomerad gymnasieekonom.

Vi har ett stort utbud kurser för dina individuella val, så du får stora möjligheter att välja efter dina egna intressen.

Kontakta oss

Ekonomiprogrammet

Resultatenhetschef
Per Ivehammar
per.ivehammar@nykoping.se
073-773 71 04

Felicia Zätterström
073-048 41 16
felicia.zatterstrom@nykoping.se

 

 

Kontakt Nyköpings gymnasium

0155-24 80 80 
nykopingsgymnasium@nykoping.se

Besöksadress:
Västra Storgatan 42, Nyköping 

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny