Tre år på Barn- och fritidsprogrammet

Underrubrik saknas

Första året

Under det första läsåret läser du gymnasiegemensamma ämnen och ämnen som ger dig kunskap om människor, lärande och ledarskap. Du genomför också fyra veckors APL, arbetsplatsförlagt lärande (praktik) i form av 2+2 veckor på en arbetsplats, exempelvis en förskola och en friskvårdsverksamhet. 

Under årskurs ett (1) presenteras programmets olika inrikningar. På våren i årskurs ett gör du ett val av inriktning inför årskurs 2. 

Andra året

Nu börjar din yrkesutbildning med de kurser som följer med ditt inriktningsval. Du gör också APL på fem veckor inom ramen för din inriktning. Den som valt Förskola och skola är då på APL inom en pedagogisk verksamhet och den som valt Stöd och assistans är då i någon verksamhet med personer som behöver olika form av assistans.

En del gymnasiegemensamma ämnen och karaktärsämnen från åk 1 fortsätter även i denna årskurs. Det kan finnas möjlighet för dig att genomföra din APL på annan ort inom landet.

Tredje året

I det tredje året fördjupar du dina yrkeskunskaper och gör en sex veckor lång APL mot slutet av din utbildning. Du genomför också ett gymnasiearbete där du får möjlighet att visa upp dina yrkeskunskaper inför din yrkesexamen. Det finns också möjligheter för dig att läsa kurser som ger dig behörighet till studier på högskola och universitet.

Kontakta oss

Barn- och fritidsprogrammet

Tf Resultatenhetschef
Mikael Wretling
mikael.wretling@nykoping.se

Karin Hammar
karin.hammar@nykoping.se


Studie- och yrkesvägledare
Cicci Englund Lindvall
073-662 21 94
cicci.englund.lindvall@nykoping.se

Kontakt Nyköpings gymnasium

0155-24 80 80
nykopingsgymnasium@nykoping.se


Besöksadress:
Svedelius väg 9, Nyköping

 

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny