Amledo och Erasmus, Fordons- och transportprogrammet

Projektet är ett europeiskt samarbete mellan Fordons- och transportprogrammet, Amledo och Erasmus-projekt för att kunna erbjuda lärare och elever kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Våra lärare knyter kontakter på plats för att kunna skapa bra förutsättningar till praktik/APL för våra elever och våra elever får en möjlighet att vidareutvecklas genom en APL utomlands.

Amledo & Co erbjuder, i samarbete med Motorbranschens yrkesnämnd (MYN), elever och yrkeslärare på partnerskolor med inriktning fordons- och transportprogram inom karosseri, lackering, personbilsteknik, maskin- och lastbilsteknik en möjlighet att göra praktik eller erfarenhetsutbyte i ett annat land i Europa.

EU:s mobilitetsprogram Erasmus+ har beviljat Amledo & Co stöd för 101 elever och yrkeslärare. Sedan 2011 har 260 elever och yrkeslärare från fordons- och transportprogram utfört praktik i ett annat EU-land arrangerade av Amledo.

Möjlighet till APL utomlands

Eleverna Gustavo Donoso och Kalle Tunström som läser personbilsinriktningen på Fordons- och transportprogrammet åkte till Appeldoorn i Holland på sin praktik (APL) i mars 2016. 

Kalle o Gustavo.jpg

Både Kalle och Gustavo fick anmäla sitt intresse genom ansökningar till organisationen Amledo & CO som är specialiserade på samhällspolitiskt prioriterade insatser och professionell utformning av EU-ansökningar. Enligt läraren Petter Andersson är båda eleverna mycket duktiga och förtjänar den här chansen att åka utomlands på praktik. 

Öppna sidomeny