Öppna fritidsverksamheter

I Nyköpings kommun drivs öppna fritidsverksamheter för ungdomar av både kommunen, föreningar och andra aktörer. De samordnas inom verksamheten Ung Arena, en del av Nyköpings Arenor.

Sedan 2020 bedriver kommunen genom Ung Arena en öppen fritidsverksamhet för unga på olika platser i kommunen, bland annat i Oppeby och centralt i Nyköping då en ny mötesplats öppnade för unga i augusti 2021. I uppdraget från Kultur- och fritidsnämnden ingår även att driva en mobil uppsökande verksamhet på olika platser, både inom centralorten och i närorterna. Den mobila fritidsverksamheten inriktas främst på rörliga aktiviteter utomhus.

Detaljerad information om Ung Arenas öppna fritidsverksamhet, lokaler och länk till aktuella aktiviteter hittar du på nykoping.se.

Ung Arena har även uppdraget att samverka och koordinera sina öppna fritidsverksamheter med föreningslivet och andra aktörer som driver ungdomsverksamheter. Arbetet sker bland annat genom regelbundna möten. Ett flertal föreningsdrivna fritidsgårdar finns på olika platser i kommunen. Du hittar information om dem på nykopingsguiden.se.

Kontakta oss

Nyköpings Arenor, Fritid

Nyköpings Arenor Rosvalla
Idrottsvägen 12
611 62 Nyköping

 
 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny