Träd i Årummet

Träd har i alla tider varit viktiga för människan och så är det även idag. De behövs som motvikt till dagens stressade och snabbt föränderliga miljö och de påverkar även klimatet i staden. Heta dagar sänker träden temperaturen och på vintern mildrar de kylan. De dämpar vinden, renar luften och har en stor betydelse för stadsrummets utformning.

Träd spelar också en stor roll i arbetet med att bevara den biologiska mångfalden. I en stad är det viktigt att det finns gröna stråk som binder ihop växtligheten för att ge bra förutsättningar för djur och växter att kunna sprida sig. Årummet är just ett sådant stråk.

Bekanta dig med arterna utmed vår trädpromenad

Nyköping har många vackra träd och vi har ett brett utbud av olika arter, såväl exotiska och udda som mer vanligt förekommande. 

Vi vet att intresset för träd är stort och har därför gjort en promenadslinga där du i din egen takt kan lära dig mer om några av de arter som finns i Nyköpings stadskärna. 

Här finns en pdf med trädens placering och lite fakta om de olika sorterna. Skriv gärna ut den och ta med den längs din trädpromenad! 

 

åpromenad-utan-rubrik.jpg

Kontakta oss

Kommunservice, Tekniska divisionen

0155-24 88 00
tekniska.divisionen@nykoping.se

Besöksadress:

Tillverkarvägen 2
611 45 Nyköping 

Öppettider: mån-tors kl. 7-16
Lunchstängt kl. 12-13
Fredag kl. 7-12

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny