Sjuksköterska – här kan du utvecklas och utveckla

Att arbeta som sjuksköterska i Nyköpings kommun innebär en unik och värdefull arbetsmiljö. Här vårdar och stöttar du patienter i deras eget hem och du är med och bestämmer din arbetstid.

Sjuksköterska i Nyköpings kommun

  • Sjuksköterska i hemsjukvården
  • Sjuksköterska inom funktionsstödsomsorgen
  • Sjuksköterska på äldre- och demensboenden
  • Sjuksköterska inom socialpsykiatrin
  • Sjuksköterska i skolan
  • Medicinskt ansvarig sjuksköterska, som har det övergripande ansvaret för patientsäkerheten och kvalitén 

Ansök här

Våra arbetsplatser

Sjuksköterska i hemsjukvården jobbar i en värdefull arbetsmiljö

Här erbjuder våra sjuksköterskor vård och stöd i patienternas trygga hemmiljö. Du arbetar under eget ansvar och bokar dina egna besök.

Det är ett mycket varierande jobb som kräver både självständighet och samarbete i teamet. Ingen dag är den andra lik och du får se mycket av fina delar av Nyköping.

 

Sjuksköterska inom socialpsykiatrin

Ett spännande jobb som kombinerar vård och omsorg med en förståelse för människors psykiska hälsa. Du är en viktig del av ett team som arbetar för att förbättra hälsan hos personer med psykiska sjukdomar och utmaningar.

Ingen dag är den andra lik så du måste vara flexibel och kunna ändra din dagsplanering då och då. Du besöker våra olika boenden som finns ute på landet och i centrala Nyköping. Våra hyresgäster är mellan 18 år till 80 år.

Sjuksköterska på ett äldreboende eller demensboende

Som sjuksköterska på ett äldreboende är man en viktig del av ett team av vårdpersonal. Tillsammans med kollegorna arbetar man för att skapa en trygg och trivsam miljö för de äldre. 

Du är omvårdnadsansvarig och delegerar olika uppgifter till teamet. På ett äldreboende du får ett helhetsgrepp om personerna du vårdar.  

Sjuksköterska inom funktionsstödsomsorgen

Här är du en viktig del av ett team som arbetar med människor i servicebostad, gruppbostad, korttidsboende och tillfälligt boende. 

 

Det här erbjuder vi dig

Tvärprofessionellt arbete i team

Vi arbetar i tvärprofessionella team i våra verksamheter. Tillsammans med hela omvårdnadsgruppen med arbetsterapeuter, fysioterapeuter, vårdpersonal och chefer skapar vi olika hälsoplaneringar. Det har visat sig ge bättre kvalitét för de vi är till för och större arbetsglädje för medarbetarna.

Ditt intresse och kunskap i fokus

Din passion för utveckling inom ett intresse kommer att uppmuntras och stöttas. Vi värderar kontinuerlig inlärning och erbjuder möjligheter till vidareutbildning och professionell utveckling. Är du intresserad av till exempel digitalisering, HLR, vaccination eller har en annan specialitet, kommer du att få utvecklas i det.

Arbetstider dagtid måndag till fredag

På särskilda boenden arbetar sjuksköterskorna måndag till fredag, var femte helg och två vardagkvällar på 10 veckor.

Hemsjuksköterskor arbetar måndag till fredag och var sjätte helg.

Inom social psykiatrin arbetar sjuksköterskorna måndag till fredag, vanliga kontorstider. De har aldrig jour eller jobbar på helger. 

Under livets olika skeden är behoven olika för att få en bra balans mellan arbete och fritid. Om tjänstgöring på annan tid än dagtid är attraktivt så kan vi erbjuda arbete på natten.

Flexibla arbetstider

En stor del av arbetet är under eget ansvar. Du planerar själv in hur din tid ska användas. Som sjuksköterska i kommunen behöver du inte byta av en kollega vid en viss tid. 

Stabil chefsorganisation

De flesta av våra chefer är i grunden sjuksköterskor och förstår yrket. De är en trygg grupp som funnits länge i organisationen. Alla chefer arbetar nära medarbetarna, bokstavligen – ofta sitter de runt hörnet på kontoret.

Kompetensutveckling

Du får extra lön vid högskoleutbildning.

Utbildningar

Workshops och utbildningar sker för inflytande och delaktighet i verksamheten.

Introduktionsprogram

För att känna dig trygg och få rätt förutsättningar för att kunna utföra ditt arbete får du som nyanställd genomgå ett introduktionsprogram. Bland annat så blir du tilldelad en mentor. 

Bra kollegor

Du får trevliga och erfarna kollegor. Och stöttande och trygga chefer.

Förmåner

Vi vill att du ska ha det så bra som möjligt när du är anställd i hos oss och ger dig förmåner som till exempel tillgång till gym och friskvårdspeng. Läs mer här.

Ansök här

Vill du jobba med oss?

Välkommen att kontakta oss – för ett möte eller för att få mer information.

Caroline Östlund
Enhetschef Social omsorg
caroline.ostlund@nykoping.se
Tfn 0155-45 74 71

Karin Lindell
Enhetschef Social omsorg
karin.lindell@nykoping.se
Tfn 0155-45 75 71

 

Våra medarbetare

Ulrika, sjuksköterska på ett äldreboende

– Carpe diem, jo en klyscha men så sann. Varför bara göra fredagen fin? Nu i dag är det en bra dag, då gör vi något fint idag också.

Här i ett litet hus, ja ett äldreboende alltså, har jag bättre koll på mina patienter. Jag har dem under mina vingar och får ett helhetsgrepp. Jag får också vara med på en livsresa och bygger en fin relation med de äldre.Marita, sjuksköterska inom socialpsykiatrin

– Jag åker bil till våra boenden ute på landet. Det är rogivande att se vår fina natur och jag hinner varva ner om det hänt mycket. Jag hjälper människor med olika psykiska sjukdomar. Vi kan inte trolla bort det där, men vi kan hjälpa dem att leva med sjukdomen.  

Anna, sjuksköterska i hemsjukvården

Vad funkar bäst? Teamwork såklart. En sjuksköterska inom hemsjukvården arbetar självständigt och bokar och besöker sina patienter oftast ensam. Men vid alla komplicerade uppgifter så samarbetar hela teamet ihop.

Undersköterskorna i hemtjänsten är ett stort stöd och Jessica, undersköterska i hemtjänsten och Anna, sjuksköterska ses ibland samtidigt hos patienterna.

 

Alla lediga jobb i Nyköpings kommun hittar du här

 

Kontakta oss

Human Resourses

Personalavdelningen
växel 0155-24 80 00
hr@nykoping.se

 

Besöksadress:

Stadshuset
Stora Torget, Nyköping

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny

Nyheter