trafikplanerare

Magnus - trafikplanerare

Trafiken lever. Den formas av människor, myndigheter, miljö och teknik och det är just det mångsidiga med trafikplanering som Magnus gillar. 

Om mig

Bor i Nyköping tillsammans med fru och son sedan hösten 2010. Kommer ursprungligen från västkusten och det var just längtan till kusten som förde familjen till östkuststaden Nyköping. Båtplats har de, nu fattas bara båten.

Hur ser en arbetsdag ut?

Jag gör både saker som påverkar trafiken idag och planerar för framtiden. Några exempel på vanliga sysslor: inspektera övergångsställen, planera parkeringar, stänga av gator där trafikarbeten ska starta, ta fram skyltar för parkering eller trafik. Just nu jobbar vi mycket med parkeringssituationen i Nyköping. Mer långsiktiga arbeten kretsar kring Nyköpings resecentrum och framtagande av en transportplan, som blir en tematisk fördjupning kring transporter för den fördjupade översiktsplanen. 

Vad är bäst med ditt jobb?

När vi hittar enkla lösningar på problem. Exempelvis om vi lyckats ta fram en informativ skylt och ser att människor tar till sig informationen och trafiken formas efter den. Jag gillar att ”fasetten” är så stor – just att det handlar om trafiksituationen idag men också att titta flera år framåt. Många aspekter påverkar trafiken vilket också är spännande. Människors rytm och tider, miljön, teknik och material – både på vägarna och fordonen, flera myndigheter styr och allt ska fungera i trafiken. Jag gillar att ha kontakt med många aktörer. Vi tittar också på och inspireras av hur trafiken sköts i andra länder som Tyskland, Danmark och Holland. 

Hur trivs du med Nyköpings kommun som arbetsgivare?

Jag trivs väldigt bra i Nyköpings kommun. Den första tiden var jag ensam trafikplanerare men sedan i våras är vi två – det är givande att bolla idéer med varandra och jag tror att resultatet av arbetet blir bättre nu när vi är två. 

Skulle du rekommendera andra att jobba här?

Absolut. Ja!

Kontakta oss

Human Resourses

Personalavdelningen
växel 0155-24 80 00
hr@nykoping.se

 

Besöksadress:

Stadshuset
Stora Torget, Nyköping

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny

Nyheter