undersköterska

Annica - undersköterska

Annica är undersköterskan som tidigt visste att hon ville jobba i vården. Hela sitt yrkesliv har hon vigt åt äldreomsorgen. Det bästa med jobbet är kontakten med gästerna tycker hon. 

Hur ser en arbetsdag ut?

Jag jobbar på dagverksamheten Kattugglan för personer som har en demensdiagnos. Som gäst kommer man någon eller några gånger i veckan. Det är gästens dagsform som avgör vad vi hittar på. Några vill spela kort, för närvarande är det spelet Sjuan som gäller, andra vill ta det lugnt, se på tv eller lägga pussel. En del minnesträning blir det också. Att ha kontakt med anhöriga är också en viktig del i mitt jobb. Jag ringer då och då för att kolla hur de mår och om de orkar med sina närstående.

Vad är bäst med ditt jobb?

Våra gäster! Vi är som en familj. Jag ger mycket av mig själv och det gäller att ha tålamod när gästerna upprepar saker om och om igen. Samtidigt får jag så mycket tillbaka. Jag blev glad nyligen när en gäst som kommer flera gånger i veckan kallade det "himmelriket" att komma hit. Sådant värmer.

Hur trivs du med Nyköpings kommun som arbetsgivare?

Jag fick jobb i Oppeby hemtjänst redan efter gymnasiet och sedan rullade det på. Jag tycker om att arbeta med människor och har trivts så bra. Självklart är det också skönt med en trygg arbetsgivare.

Skulle du rekommendera andra att jobba här?

Ja, det är en lagom stor kommun och jag har också under alla år haft bra chefer. Jag får styra mitt eget jobb och fatta egna beslut vilket jag tycker om.

Kontakta oss

Human Resourses

Personalavdelningen
växel 0155-24 80 00
hr@nykoping.se

 

Besöksadress:

Stadshuset
Stora Torget, Nyköping

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny

Nyheter