En svart tavla med tre smileygubbar med varsin ruta  - en glad grön, en neutral gul och en missnöjd röd. Det är en bock i den gröna gubbens ruta..

Vad finns att söka?

Det finns många olika sätt att söka reda på rätt utbildning för dig. Här finns några förslag på hur du kan göra för att hitta den utbildning du är intresserad av.

Gymnasiewebben

På Gymnasiewebben kan du söka fram alla utbildningar som finns i Nyköping, på såväl kommunal, fristående som Regionsägd gymnasieskola.

Du kan själv välja hur du vill göra ditt urval och kan till exempel söka fram alla skolor som erbjuder ett visst program, eller alla program som erbjuds på en viss skola.

Du behöver inte logga in på Gymnasiewebben för att kunna söka i utbildningsutbudet.

Gymnasieskolor i Nyköping

Är du intresserad av att läsa mer om en utbildning på en specifik gymnasieskola i Nyköpingsregionen kan du gå in på respektive gymnasieskolas webbplats. Du hittar länkar till alla skolor på Gymnasiewebben.

Öppet hus

Gymnasieskolorna i Nyköpings kommun enas varje höst om ett datum då alla skolor har öppet hus. Du kan då passa på att besöka skolorna och få information från lärare och elever. De flesta gymnasieskolor har sen flera öppna hus eller informationskvällar, vid ett eller flera tillfällen, på olika datum. För dessa datum, se respektive skolas webbplats där du också hittar adress och kontaktuppgifter till skolan.

Gymnasiemässan

Gymnasiemässan i Nyköping anordnas varje höst. Samtliga gymnasieskolor i regionen deltar och mässan är därmed ett bra tillfälle för dig som elev att samla mer information om intressanta utbildningar och passa på att prata med elever och lärare. 

Gymnasiemässan riktar sig främst till elever i årskurs 8 och 9 och alla högstadieskolor i Nyköping, Oxelösund och Trosa bjuds in att delta under skoltid.

Även du som förälder eller annan berörd vuxen är varmt välkommen att besöka mässan som har öppet för allmänheten under kvällstid.

Utbildningar på annan ort

Är du intresserad av att gå en utbildning i en kommun utanför din hemkommuns samverkansområde kan du hitta mer information via respektive kommuns/friskolas webbplats.

Var noga med att kolla att det program och den inriktning du önskar verkligen erbjuds på skolan du vill söka, och ta reda på den sökkod som gäller för utbildningen. Är du osäker kan du ta hjälp av din studie- och yrkesvägledare.

Erbjuds inte det program du vill gå av din hemkommun (i egen regi eller genom samverkan) har du rätt att söka det i en annan kommun och bli förstahandsmottagen. Detta innebär att du konkurrerar om plats på programmet på samma villkor som skolkommunens egna elever. Du kan läsa mer om hur du söker utbildning i annan kommun här. 

Information i grundskolan

Du som idag går i 9:an på grundskolan kommer att få mycket information om gymnasievalet via skolan. Tveka inte att kontakta din studie- och yrkesvägledare om du har frågor. De kan hjälpa dig med dina funderingar om yrkesval och utbildningsvägar och med allt som har att göra med din ansökan.

Kontakta oss

Antagningskansliet

Kundservice, helgfria vardagar 9:00-16:00

Telefon: 0155-24 80 80

E-post: antagningskansliet@nykoping.se

Adress:

Östra Rundgatan 11
611 83 Nyköping

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny