En ungdom med karta och resväska, som sitter på en öde väg.

Ska du flytta?

Du som söker till gymnasiet ska alltid göra din ansökan via din hemkommuns/samverkansområdes antagningskansli oavsett var i landet skolan du vill söka till finns.

Du som är folkbokförd i Nyköping, Oxelösund eller Trosa gör din ansökan via Nyköpings kommuns Gymnasiewebb.

För dig som ska flytta till Nyköpings, Oxelösunds eller Trosa kommun

Om du planerar att flytta till någon av ovanstående kommuner och vill börja på en gymnasieskola här ska du ta kontakt med ditt nuvarande antagningskansli. Du gör ansökan via ditt nuvarande kansli och de kommer att ge dig den information som du behöver inför flytten.

Om du redan har flyttat och är folkbokförd här kan du kontakta oss på Antagningskansliet.

För dig som ska flytta till annan kommun

Om du bor i Nyköpings, Oxelösunds eller Trosa kommun idag men planerar att flytta till en annan kommun gör du fortfarande din ansökan via Gymnasiewebben. Det är dock viktigt att du samtidigt meddelar oss på Antagningskansliet att du ska flytta.

När du gör din ansökan på Gymnasiewebben finns det möjlighet att kryssa i att du ska flytta och skriva vilken ort du ska flytta till på kvittenssidan. Om du redan vid din ansökan vet vilket datum du ska flytta och/eller din nya adress är det bra om du skriver detta under övriga upplysningar.

Det är viktigt att du meddelar oss så snart du är folkbokförd på din nya ort eftersom din folkbokföringsort påverkar dina möjligheter att bli mottagen till utbildning i andra kommuner. Läs mer om detta under fliken Söka utbildning i annan kommun.

Du som är svensk medborgare boende utomlands

Om du är folkbokförd i en kommun i Sverige söker du till gymnasiet på samma villkor som boende i denna kommun och kontaktar din hemkommuns antagningskansli för att få hjälp med hur du ska göra din ansökan.

Om du inte är folkbokförd i Sverige idag men ska flytta hit och börja på gymnasiet ska du i god tid före flytten kontakta antagningskansliet i den kommun dit du ska flytta.

Du som har gått i grundskolan utomlands och har utländska betyg som inte utan vidare kan översättas till svenska betyg söker i så kallad fri kvot. Detta innebär att huvudmannen för sökt utbildning bedömer om dina kunskaper motsvarar de behörighetskrav som finns för utbildningen.

Kontakta oss

Antagningskansliet

Kundservice, helgfria vardagar 9:00-16:00

Telefon: 0155-24 80 80

E-post:antagningskansliet@nykoping.se

Adress:

Östra Rundgatan 11
611 83 Nyköping

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny