Trosa

Har din hemkommun skrivit ett samverkansavtal med en eller flera kommuner  blir du förstahandsmottagen (det vill säga söker utbildningen på samma villkor som övriga sökande) inom samverkansområdet till de utbildningar som ingår i samverkansavtalet.

Samverkansavtal används också för ge elitidrottselever inom Nationell idrottsutbildning bättre möjlighet att studera på annan ort, då ett förstahandsmottagande är en förutsättning för att ha rätt att beviljas inackorderingsbidrag.

För dig som är skriven i Trosa kommun gäller följande samverkansavtal.

Nyköpings kommun

Trosa kommun har ingått samverkansavtal med Nyköpings kommun vilket innebär att du som är folkbokförd i Trosa kommun blir förstahandsmottagen på samtliga nationella program på Nyköpings gymnasium.

Samverkansavtalet med Nyköpings kommun reglerar även program på anpassad skola, vilket innebär att elever folkbokförda i Trosa kommun som tillhör målgruppen för anpassad skola blir förstahandsmottagna på samtliga nationella program på Nyköpings gymnasium.

Samverkansavtalet med Nyköpings kommun innebär även att du som är folkbokförd i Trosa kommun erbjuds att läsa följande introduktionsprogram på Nyköpings gymnasium: Språkintroduktion, Programinriktat val, Yrkesintroduktion och Individuellt alternativ.

Salems kommun

Trosa kommun har ingått samverkansavtal om gymnasieutbildning med Salems kommun vilket innebär att du som är folkbokförd i Trosa kommun blir förstahandsmottagen till årskurs 1 på samtliga nationella program som anordnas på Rönninge gymnasium.

Södertälje kommun

Trosa kommun har ingått samverkansavtal om gymnasieutbildning med Södertälje kommun vilket innebär att du som är folkbokförd i Trosa kommun blir förstahandsmottagen till årskurs 1 på samtliga nationella program och  introduktionsprogram som anordnas på kommunal gymnasieskola i Södertälje.

Trosa kommun har även ingått samverkansavtal om utbildning på anpassad skola med Södertälje kommun vilket innebär att du som är folkbokförd i Trosa kommun och tillhör målgruppen för anpassad skola blir förstahandsmottagen till årskurs 1 på samtliga program som anordnas på Foucaultgymnasiet i Södertälje kommun.

Botkyrka kommun

Trosa kommun har ingått samverkansavtal om gymnasieutbildning med  Botkyrka kommun vilket innebär att du som är folkbokförd i Trosa kommun blir förstahandsmottagen till årskurs 1 på samtliga nationella program på kommunala gymnasieskolor i Botkyrka kommun.

Region Sörmland Öknaskolan

Trosa kommun har ingått samverkansavtal om gymnasieutbildning med Region Sörmland vilket innebär att du som är folkbokförd i Trosa kommun blir förstahandsmottagen till Naturbruksprogrammet inom gymnasieskolan på Öknaskolan.

NIU-avtal för elever folkbokförda i Trosa kommun

För mer information om  möjligheten att teckna samverkansavtal avseende elever folkbokförda i Trosa kommun och söker till NIU-plats på annan ort hänvisar vi till Barn- och utbildningsförvaltningen i Trosa kommun.

Flertalet idrotter

Trosa kommun har ingått samverkansavtal med Uppsala kommun avseende NIU inom samtliga idrotter som kommunen erbjuder. Avtalet innebär att de elever som är uttagna till NIU-plats i Uppsala kommun har rätt att bli förstahandsmottagna till samtliga nationella program i kommunen där kombination sker med NIU.

Trosa kommun har ingått samverkansavtal med Jönköpings kommun avseende NIU inom samtliga idrotter som kommunen erbjuder. Avtalet innebär att de elever som är uttagna till NIU-plats i Jönköpings kommun har rätt att bli förstahandsmottagna till samtliga nationella program på Sandagymnasiet där kombination sker med NIU.

Trosa kommun har ingått samverkansavtal med Mora kommun avseende NIU inom samtliga idrotter som kommunen erbjuder. Avtalet innebär att de elever som är uttagna till NIU-plats i Mora kommun har rätt att bli förstahandsmottagna till samtliga nationella program i kommunen där kombination sker med NIU.

Trosa kommun har ingått samverkansavtal med Falu kommun avseende NIU Innebandy. Avtalet innebär att de elever som är uttagna till NIU-plats i Falu kommun har rätt att bli förstahandsmottagna till samtliga nationella program på Falu gymnasium där kombination sker med NIU.

Trosa kommun har ingått samverkansavtal med Åtvidabergs kommun avseende NIU Fotboll och Golf. Avtalet innebär att de elever som är uttagna till NIU-plats i Åtvidabergs kommun har rätt att bli förstahandsmottagna till samtliga nationella program där kombination sker med NIU.

Trosa kommun har ingått samverkansavtal med Region Östergötland avseende NIU Ridsport. Avtalet innebär att de elever som är uttagna till NIU-plats på Vreta Utbildningscentrum har rätt att bli förstahandsmottagna till Naturbruksprogrammet där kombination sker med NIU.

Trosa kommun har ingått samverkansavtal med Malung-Sälens kommun avseende NIU Snowboard och Freeski. Avtalet innebär att de elever som är uttagna till NIU-plats har rätt att bli förstahandsmottagna till Hotell- och Turismprogrammet på Malung-Sälens gymnasium där kombination sker med NIU.

 

Kontakta oss

Antagningskansliet

0155-24 80 80
antagningskansliet@nykoping.se

Adresser:

Östra Rundgatan 11
611 83 Nyköping

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny