Nyköping

Har din hemkommun skrivit ett samverkansavtal med en eller flera kommuner  blir du förstahandsmottagen (det vill säga att du söker utbildningen på samma villkor som övriga sökande) inom samverkansområdet till de utbildningar som ingår i samverkansavtalet.

Samverkansavtal tecknas ofta för ge elitidrottselever inom Nationell idrottsutbildning bättre möjligheter att studera på annan ort, då ett förstahandsmottagande är en förutsättning för att ha rätt att beviljas inackorderingsbidrag.

För dig som är skriven i Nyköpings kommun gäller följande samverkansavtal.

Kolmårdsavtalet

Nyköpings kommun har tillsammans med Norrköping, Katrineholm, Finspång, Oxelösund och Vingåker ingått ett samverkansavtal om gymnasieutbildning. Du som är folkbokförd i Nyköping blir därmed förstahandsmottagen på samtliga nationella program på kommunal skola i vilken som helst av dessa kommuner.

Naturbruksprogrammet

Nyköpings kommun har också samverkansavtal avseende Naturbruksprogrammet både med Region Sörmlands Naturbruk som driver Naturbruksgymnasiet Öknaskolan och med Naturbruksgymnasiet Östergötland som har skolorna Himmelstalundsgymnasiet och Vreta gymnasiet. Du som är folkbokförd i Nyköping blir därmed förstahandsmottagen på Naturbruksprogrammet på alla ovanstående skolor.

NIU-avtal för elever folkbokförda i Nyköpings kommun

Nyköpings kommun har ingått samverkansavtal med Umeå kommun avseende NIU inom det idrotter som anordnas av Umeå kommun och som inte erbjuds i hemkommunens regi. Avtalet innebär att elever som är uttagna till NIU-plats i Umeå kommun, inom en idrott som inte erbjuds i hemkommunen, har rätt att förstahandsmottagen till samtliga nationella program på kommunens gymnasieskolor.

Nyköpings kommun har ingått samverkansavtal med Lindesbergs kommun avseende NIU inom handboll. Avtalet innebär att de elever som är uttagna till NIU-plats på Lindeskolans gymnasium har rätt att bli förstahandsmottagna till samtliga nationella program. 

Golf

Nyköpings kommun har ingått samverkansavtal med Borås Stad avseende NIU inom golf. Avtalet innebär att de elever som är uttagna till NIU-plats inom golf har rätt att bli förstahandsmottagare till nationella program på Almåsgymnasiet, Bäckängsgymnasiet, Sven Eriksonsgymnasiet samt Viskastrandsgymnasiet i Borås Stad. (BA, BF, HT, HV inriktning frisör, NA profil Miljö och hållbar utveckling, SA Viskastrandsgymnasiet, TE och VO)

Orientering

Nyköpings kommun har ingått samverkansavtal med Sydnärkes utbildningsförbund avseende NIU inom orientering. Avtalet innebär att de elever som är uttagna till NIU-plats i orientering har rätt att bli förstahandsmottagna till samtliga program på Alléskolan i Hallsberg.

Nyköpings kommun har ingått samverkansavtal med Jönköpings kommun avseende NIU inom orientering. Avtalet innebär att de elever som är uttagna till NIU-plats har rätt att bli förstahandsmottagna till samtliga nationella program på Sandagymnasiet i Jönköping.

Ishockey

Nyköpings kommun har ingått samverkansavtal med Linköpings kommun avseende NIU inom ishockey. Avtalet innebär att de elever som är uttagna till NIU-plats har rätt att bli förstahandsmottagna till samtliga nationella program på kommunens gymnasieskolor.

Nyköpings kommun har ingått samverkansavtal med Tingsryds kommun avseende NIU inom ishockey som kommunen erbjuder. Avtalet innebär att de elever som är uttagna till NIU-plats har rätt att bli förstahandsmottagna till samtliga nationella program på kommunens gymnasieskolor.

Nyköpings kommun har ingått samverkansavtal med Södertälje kommun avseende NIU inom ishockey. Avtalet innebär att de elever som är uttagna till NIU-plats har rätt att bli förstahandsmottagna till samtliga nationella program på kommunens gymnasieskolor.

Mountainbike

Nyköpings kommun har ingått samverkansavtal med Jönköpings kommun avseende NIU inom moutainbike. Avtalet innebär att de elever som är uttagna till NIU-plats har rätt att bli förstahandsmottagna till samtliga nationella program på Sandagymnasiet i Jönköping.

Baseboll/softboll

Nyköpings kommun har ingått samverkansavtal med Leksands kommun avseende NIU inom baseboll/softboll. Avtalet innebär att de elever som är uttagna till NIU-plats har rätt att bli förstahandsmottagna till samtliga nationella program.

Bowling

Nyköpings kommun har ingått samverkansavtal med Nässjö kommun avseende NIU inom bowling. Avtalet innebär att de elever som är uttagna till NIU-plats har rätt att bli förstahandsmottagna till samtliga nationella program på Brinellgymnasiet.

Kontakta oss

Antagningskansliet

0155-24 80 80
Antagningskansliet@nykoping.se

Adress:

Östra Rundgatan 11
611 83 Nyköping

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny