Rösta på din favoritbuss!

2 april 2024
Trafik och resor

Nu är det dags att rösta fram det vinnande bidraget i årets bussdesigntävling. Röstningen pågår mellan 2 april – 21 april 2024. Vinnarbidraget kommer synas på en stadsbuss i början av sommaren.

Sedan flera år tillbaka arrangeras en bussdesigntävling för elever i åk 4–6 i Nyköpings kommun. Både kommunala skolor och friskolor bjuds in att delta. 

Tema för årets tävling är ”Hållbara resor med omtanke - kollektivtrafiken som superhjälte för miljön". Genom att välja bussen gör du en hjälteinsats för vårt klimat. 

I år har totalt 28 bidrag skickats in till tävlingen och både kommunala grundskolor och friskolor har deltagit. En jury bestående av representanter från Nyköpings kommun, Region Sörmland och Nobina har haft ett tufft jobb att välja ut de tio finalisterna.

Rösta i Stadshusets foajé eller på webben

Röstningen pågår mellan 2 april – 21 april 2024. Modeller av bussarna står utställda i Stadshuset foajé under hela röstningsperioden. Du kan antingen rösta på din favorit på plats i Stadshuset eller se alla bidrag och skicka in din röst digitalt på webben.

Tävlingen gör ungas röster hörda

Att få designa en egen buss är ett sätt att få barn och ungdomar att gärna välja bussen samt att få sin röst hörd och synas i det offentliga rummet. Tävlingen sker i samarbete med Sörmlandstrafiken och Nobina.

Läs mer om bussdesigntävlingen och se årets finalister här.